2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου με το ΚΚΕ, ο Γιώργος Μπακογιώργος – Τα πρώτα ονόματα της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα συμμετέχει ενεργά και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στον Δήμο Καρπενησίου, συγκροτώντας πλήρη ψηφοδέλτια.

Με πλήρη ψηφοδέλτια το ΚΚΕ στις εκλογές

Πλήρη ψηφοδέλτια στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην Ευρυτανία, συγκροτεί και καταθέτει η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” του ΚΚΕ. Η τοπική οργάνωση του κόμματος ανακοίνωσε τέσσερα ονόματα για το περιφερειακό ψηφοδέλτιο, καθώς και τη συμμετοχή της στον Δήμο Καρπενησίου, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Καρπενησίου τον Γιώργο Μπακογιώργο.

ΜΠΑΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΜΠΑΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. Γεννήθηκε το 1974. Παιδί εργατικής οικογένειας με δημοκρατικούς αγώνες και άσβεστες τις μνήμες και παραδόσεις της Εθνικής Αντίστασης. Μεγάλωσε στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας και έζησε για πάνω από 25 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Από το 2017 ζει μόνιμα στο Καρπενήσι. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Αθανασιάδου, εργαζόμενη στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας και έχουν δύο παιδιά, τον Ηλία και την Αναστασία.

Είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Κλινική Φαρμακολογία και Θεραπευτική από την Ιατρική Αλεξανδρούπολης. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Δασολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Καρπενήσι) με ερευνητική δραστηριότητα και συγγραφικό έργο στην ποιότητα του κρέατος μηρυκαστικών, τη βιοποικιλότητα και τη σύγκρουση κτηνοτροφίας – θηρευτών.

Έχει εργαστεί σε διάφορες δουλειές ως μαθητής και φοιτητής και για χρόνια ως συμβασιούχος σε Δήμους και Νομαρχίες. Από το 2007 και μέχρι το 2017 εργαζόταν ως ιδιώτης κτηνίατρος στη Θεσσαλονίκη. Από το 2017 και μέχρι σήμερα εργάζεται ως κτηνίατρος στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας στα Τμήματα Κτηνιατρικής και Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής. Έχει διδάξει στα Δημόσια ΙΕΚ Καρπενησίου στις ειδικότητες «Βοηθός νοσηλευτή Γενικής Νοσηλείας», «Βοηθός Φαρμακείου» και «Διασώστης – Πλήρωμα ασθενοφόρου».

Είναι μέλος του ΓΕΩΤΕΕ και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στο κίνημα, ενώ στα φοιτητικά του χρόνια έδρασε μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και της Πανσπουδαστικής. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής, μέλος του ΚΣ της ΦΕΑΠΘ και εκπρόσωπος των  φοιτητών στη Σύγκλητο του ΑΠΘ.

Ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, συνετέλεσε στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Δάσους στο Θέατρο Δάσους για χρόνια.

Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Σκακιστικού Ομίλου Πολίχνης, μέλος σε ΔΣ Συλλόγων Γονέων, καθώς και οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα είναι Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΕ Ευρυτανίας, μέλος της ΕΕ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ  και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Παύλου Μελά (Πολίχνη-Σταυρούπολη-Ευκαρπία) Θεσσαλονίκης και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Θεσσαλονίκης το 2000 και το 2004.

Μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Οργάνωσης Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στηρίζει τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στηρίζει τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ, η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα συμμετέχει ενεργά και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στον Δήμο Καρπενησίου, συγκροτώντας πλήρη ψηφοδέλτια.

Το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στον Δήμο Καρπενησίου, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, έχει συμπληρώσει το ελάχιστο των υποψηφίων που απαιτεί ο νέος εκλογικός νόμος (τον οποίο καταγγέλλει παράλληλα το ΚΚΕ ως “αντιδημοκρατικό”, λόγω ακριβώς των αυστηρότερων προϋποθέσεων που θέτει στη συγκρότηση ψηφοδελτίων) με υποψήφιο δήμαρχο Καρπενησίου τον Γιώργο Μπακογιώργο, επιφανές στέλεχος του ΚΚΕ Ευρυτανίας με αυτοδιοικητική εμπειρία.

Παράλληλα, η “Λαϊκή Συσπείρωση” ανακοίνωσε και το ψηφοδέλτιο της Ευρυτανίας για τις περιφερειακές εκλογές, με υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον Κώστα Μπασδέκη, ανακοινώνοντας τα πρώτα τέσσερα ονόματα των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων Ευρυτανίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

“Προχωράει η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του Δήμου Καρπενησίου, με επικεφαλής τον Γιώργο Μπακογιώργο, κτηνίατρο, εργαζόμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Η προσπάθεια να συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Καρπενήσι προχωράει, παρά τον καινούριο αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο που επιβάλλει να υπάρχουν υποψήφιοι στο 60% των Τοπικών Κοινοτήτων και που εν τέλει επιχειρεί να φιμώσει τις αγωνιστικές φωνές και να απαγορεύσει σε τίμιους ανθρώπους «να κάνουν κάτι για το χωριό τους» αν δεν μαντρωθούν σε έναν από τους συστημικούς συνδυασμούς.

Επιδίωξή μας είναι η “Λαϊκή Συσπείρωση” να κατέβει στις εκλογές και να έχει πιο ισχυρή παρουσία στο καινούριο δημοτικό συμβούλιο, όπου ήταν και όλα τα προηγούμενα χρόνια η μόνη φωνή αντίστασης, η μόνη 100% μαχητική αντιπολίτευση τόσο μέσα όσο και έξω από αυτό.

Την ώρα που η Διοίκηση Σουλιώτη και το τοπικό σύστημα εξουσίας της ΝΔ πανηγυρίζουν για τα «επιτεύγματά» τους, η πραγματικότητα τους διαψεύδει: από τη μια κέρδη και προνόμια για το τοπικό κεφάλαιο και τους υποτακτικούς του, από την άλλη μαρασμός του τόπου, ξενιτεμός της νεολαίας, ανεργία, μαύρη εργασία, εγκατάλειψη. 

Δεν θα ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα για τη Διοίκηση της ΝΔ αυτά τα χρόνια αν δεν είχε την απόλυτη στήριξη και ταύτιση της μείζονος αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που συμφώνησε στο 99% των επιλογών της. Όπως λέει και τραγούδι: «το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο…».

Τώρα, προεκλογικά, θυμήθηκαν τις δήθεν διαφορές τους και επιδίδονται σε ένα εξευτελιστικό παιχνίδι ταξιμάτων και αλισβερισιών, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι η μοναδική αιτία του λυσσαλέου μίσους τους είναι ΜΟΝΟ ποιος θα έχει την εξουσία, αφού η πολιτική τους είναι δεδομένη: ό,τι πει το κεφάλαιο, η ΕΕ, η εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο Λαός του Καρπενησίου, τίποτα δεν έχει να κερδίσει  από αυτόν τον προεκλογικό βούρκο. Τίποτα δεν έχει να κερδίσει από τα συνονθυλεύματα που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό την ψηφοθηρία. Συνονθυλεύματα, μάλιστα στα οποία βρίσκουν καταφύγιο και μια σειρά αντιδραστικοί, φανατικοί αντικομμουνιστές και από την μια κι από την άλλη πλευρά.

Αντίθετα ο λαός έχει πολλά να κερδίσει αν η “Λαϊκή Συσπείρωση” καταφέρει να ολοκληρώσει το ψηφοδέλτιό της και να είναι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμα πιο ισχυρή.

Γιατί η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι το άλλο Καρπενήσι, αυτό που αρνείται να ξεπουληθεί για αξιώματα, αυτό που αρνείται να στοιχηθεί πίσω από διάφορους «σωτήρες».

Είμαστε το Καρπενήσι που ονειρεύεται πραγματικά καλύτερες μέρες, αυτό που συνεχίζει ακούραστα να αγωνίζεται για την υγεία, την παιδεία, την αγροτιά, ενάντια στην ακρίβεια, για δουλειά με δικαιώματα για όλους. Το Καρπενήσι που κρατάει άσβεστες τις μνήμες και τις αγωνιστικές-επαναστατικές παραδόσεις του τόπου μας.

Γι΄ αυτό και απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς κάθε τίμιο άνθρωπο στο Καρπενήσι και τα χωριά, σε όλους όσοι δώσαμε το προηγούμενο διάστημα κοινούς αγώνες, σε όσους βρέθηκαν μαζί μας από την πλατεία ως τις κορφές της Νιάλας, σε όσους προβληματίζονται και θέλουν πραγματική ανατροπή, να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας”.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

“Ανακοινώνουμε σήμερα τους πρώτους τέσσερις υποψήφιους του ψηφοδελτίου της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Στερεάς Ελλάδας με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στην Ευρυτανία. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι μέχρι τον αριθμό των οκτώ (8) θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο αναλυτικά (βιογραφικά, φωτογραφίες).

1. Αθανασιάδου Ελένη, απόφοιτος του τμήματος ΔΕΟΠΣ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ευρυτανίας.

2. Γιαννούλης Γιάννης, αγρότης από τη Βαλαώρα. Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αγράφων.

3. Γκορόγιας Δημήτριος, συνταξιούχος ΟΤΕ. Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου, Πρόεδρος του Σωματείου ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) Ευρυτανίας.

4. Φλώρος Ξενοφώντας, από το Κρίκελλο. Απόφοιτος του ΕΜΠ και διδάκτωρ του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης. Εργάζεται σε εταιρεία κυβερνοασφάλειας με ειδικότητα στην ανάλυση δεδομένων και τους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης”.

Στην ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ευρυτανίας ανακοινώθηκαν επίσης και τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τα στελέχη των συνδυασμών ως εξής: “Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6981590436 (Μπακογιώργος Γιώργος) 6972444041 (Γκορόγιας Δημήτρης), 6974649323 (Πάζιος Κώστας), 6974702553 (Παπαροϊδάμης Βασίλης). Mail: [email protected]”.

“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” – ΚΚΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Ανακοίνωσε νέα ονόματα για Καρπενήσι και ΠΕ Ευρυτανίας

Έντονη δραστηριότητα παρουσιάζει η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” του ΚΚΕ στην Ευρυτανία. Ο συνδυασμός θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Καρπενησίου Γιώργο Μπακογιώργο και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπασδέκη 

Η σχετική ανακοίνωση της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” στην Ευρυτανία έχει ως εξής:

“Α. Μετά την ανακοίνωση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Αθανασιάδου Ελένη, Γιαννούλη Γιάννη,  Γκορόγια Δημήτρη και Φλώρου Ξενοφώντα, ανακοινώνουμε σήμερα ακόμα τρεις υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους: –Βούρτσας Γιώργος, από την Κρέντη. Δασολόγος με μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Περιβάλλοντος. Δασάρχης Κιλκίς. –Νταβαρίνου Σοφία, από τα Τοπόλιανα, εργάτρια –Τσούτσουρας Νίκος, από τον Γαύρο, κτηνοτρόφος.

Β. Συνεχίστηκε η προεκλογική δραστηριότητα της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Κλιμάκιο του Συνδυασμού με τους υποψήφιους Γιώτα Μποτσίβαλη, Λία Σάλτου και Νίκο Λιάκο περιόδευσε σε Στάβλους και Δομνίστα. Μαζική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Κρίκελλο με την παρουσία των υποψήφιων Δημήτρη Πετρίδη, Πάνου Τσιλίκα, Κώστα Ζαμπάρα, Θανάση Πανόπουλου και Γιάννη Μακρυγιάννη.

Χαιρετισμό στο συνέδριο της Αδερφότητας Μικροχωριτών για τα 80 χρόνια από τη μάχη του Μικρού Χωριού απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου Γιώργος Μπακογιώργος, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, την Παρασκευή 11 Αυγούστου. Κλιμάκιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με τους Δημήτρη Γκορόγια, υπ. περιφερειακό σύμβουλο και τον Βασίλη Παπαροϊδάμη, υπ. δημοτικό σύμβουλο παραβρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο για τους 13 εκτελεσμένους στο Μικρό Χωριό την Κυριακή 13 Αυγούστου”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ