10 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Μακρακώμη. Έσωσαν τα σπίτια, αλλά κάηκαν ποιμνιοστάσια, ζώα και καλλιέργειες – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική (ΦΩΤΟ)

Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιάς

Δύσκολες και κρίσιμες στιγμές βίωσαν χθες οι κάτοικοι της δυτικής Φθιώτιδας, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι, πλησίον της Μακρακώμης και σε μικρή απόσταση από την Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μεγάλη μάχη με τις φλόγες μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης (23/8), προσπαθώντας -και καταφέρνοντας- να σώσουν κατοικίες. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χθες το βράδυ, ενώ επιτυχώς αντιμετωπίστηκε και μια νέα αναζωπύρωση λίγο αργότερα. Κλειστή για ώρες παρέμεινε η Εθνική Οδός Λαμίας-Καρπενησίου, με την Τροχαία να κατευθύνει τους οδηγούς από εναλλακτικές διαδρομές. Οι περισσότερες καταστροφές εντοπίζονται στη Βίτωλη, με καμένες μαντριά και ζώα.

«Στη Βίτωλη είχαμε και τις περισσότερες ζημιές σε ποιμνιοστάσια, όπου 4 καταστράφηκαν ολοσχερώς, κάηκαν ζώα αλλά και όλες οι ζωοτροφές που είχαν αποθηκευμένες για τον χειμώνα. Έκκληση σε όλους που μπορούν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους που κάηκαν τα πάντα για να μπορέσουν να ταΐσουν τα ζώα που τους έχουν μείνει με ζωοτροφές… Υπάρχουν πολλές ζημιές επίσης σε Φιστικιές, Αμυγδαλιές, Ελιές και σε καλλιέργειες», ενημερώνει ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης, Πάνος Κοντογεώργος.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν και σήμερα (Τετάρτη 23/8) σε επιφυλακή γιατί διατηρείται ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων, λόγω των ισχυρών ανέμων που θα επικρατούν και σήμερα στη δυτική Φθιώτιδα. Υπενθυμίζεται πως, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, στη δασική πυρκαγιά της Μακρακώμης επιχείρησαν και πυροσβέστες από την Ευρυτανία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ