28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.000 μέτρα, μηχανήματα της ΠΕ Ευρυτανίας επιχειρούν στο οδικό δίκτυο – Μήνυμα από το 112 (ΒΙΝΤΕΟ)

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προειδοποίησε το 112 της Πολιτικής Προστασίας

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στην Ευρυτανία από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (25/1), καθώς οργανωμένο σύστημα από τα δυτικά θα επηρεάσει (και) την περιοχή μας μέχρι και την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου.

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται σε όλα τα ορεινά του ν. Ευρυτανίας άνω των 1.000-1.100 μέτρων, ενώ μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας επιχειρούν σε μεγάλο μήκος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου ώστε οι δρόμοι να διατηρηθούν ανοικτοί.

Χωρίς σοβαρά προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Καρπενησίου-Λαμίας (ώρα 17:00), ενώ για την πρόσβαση προς Κρίκελλο-Δομνίστα και Αγία Τριάδα-Φουρνά είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες (ή τα λάστιχα χιονιού), όπως και στα Αραποκέφαλα, στα όρια Ευρυτανίας-Αιτωλοακαρνανίας.

Σε κάθε περίπτωση και καθώς για το επόμενο 3ήμερο αναμένεται κακοκαιρία και χιονοπτώσεις, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντοτε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα για την κίνηση στο ορεινό οδικό δίκτυο της Ευρυτανίας.

Στο Καρπενήσι, προς το παρόν εκδηλώνονται βροχοπτώσεις, με τη θερμοκρασία στα επίπεδα των 2-3 βαθμών. Πιθανά είναι τα χιόνια και μέσα στην πόλη, κυρίως την Πέμπτη (26/1).

Μήνυμα από το 112

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (25/1), οι κάτοικοι της Ευρυτανίας έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα μήνυμα από το 112, που προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το πρωί της Πέμπτης (26/1).

“Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) από τις πρωινές ώρες της 26-01-2023 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών (…)”, ανέφερε το 112.

Εξάλλου, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπει για τα επόμενα 24ωρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία [δείτε το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης]

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ