27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χωρίς αναπαράσταση μάχης & παρελάσεις τα “Μποτσάρεια 2021”. Τι αποφάσισαν οι διοργανωτές για τις φετινές εκδηλώσεις

Σε τροποποίηση του αρχικού σχεδιασμού προχώρησαν οι διοργανωτές των ετήσιων εκδηλώσεων για τον Μάρκο Μπότσαρη.

Με μια σύντομη ανακοίνωση στις αρχές της εβδομάδας, ο Δήμος Καρπενησίου γνωστοποίησε την αναβολή του θεατρικού δρώμενου και των παρελάσεων που προγραμματίζονταν να πραγματοποιηθούν για τα Μποτσάρεια 2021 «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν και φέτος το καλοκαίρι και προς αποφυγή του συγχρωτισμού και της διασποράς του κορονοϊού».

Πρόκειται για μια εξέλιξη μάλλον αναμενόμενη, καθώς οι διοργανωτές (Δήμος Καρπενησίου & Πολιτιστικός Σύλλογος Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων ‘Ο Μάρκος Μπότσαρης’), αξιολόγησαν ως υψηλό το ρίσκο συγχρωτισμού εκατοντάδων ανθρώπων -συμμετεχόντων στα δρώμενα και θεατών- απ’ όλη την Ελλάδα. Παρά την πιθανότητα περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων μέχρι τον Αύγουστο, ελήφθη τελικά η απόφαση για λιτές αφιερωματικές εκδηλώσεις. Δεν θα γίνει η αναπαράσταση της Μάχης του Κεφαλοβρύσου, αλλά ούτε και οι παρελάσεις συλλόγων και φιλαρμονικών.

«Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν προς τιμήν του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 θα είναι λιτές αλλά σπουδαίες, έτσι ώστε να αποδοθούν οι δέουσες τιμές στον ήρωα Μάρκο Μπότσαρη και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από την Πολιτική Προστασία», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του δημάρχου. Το αναλυτικό πρόγραμμα των τιμητικών εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα, τονίζεται ακόμα.

«Με το βλέμμα στο 2023 όπου συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη Μάχη του Κεφαλόβρυσου και τον ηρωικό θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη να τιμήσουμε μεγαλοπρεπώς τον ήρωα και να κηρύξουμε τη χρονιά εκείνη ως ‘”Ετος Μάρκου Μπότσαρη’», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ