30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Τι έδειξαν τα αποτελέσματα από εκατοντάδες τεστ στο Καρπενήσι – 9 ασθενείς νοσηλεύονται στην πτέρυγα covid

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω της έξαρσης νέων κρουσμάτων στην Ευρυτανία (περισσότερα από 50 το τελευταίο δεκαήμερο) άρχισε να γεμίζει η κλινική covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου. Σύμφωνα με απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Δημήτρη Καρατσίκη, έχουν δεσμευτεί κρεβάτια από την παθολογική και καρδιολογική κλινική και έχουν διατεθεί για τα νέα περιστατικά κορονοϊού.

Μέχρι χτες, Τετάρτη 10 Μαρτίου, στην πτέρυγα covid του νοσοκομείου νοσηλεύονταν εννέα ασθενείς. Πρόκειται για επτά γυναίκες και δύο άντρες, ηλικίας από 50 έως και 93 ετών και, συγκεκριμένα: τρεις 93χρονες, ένα 90χρονο, μία 80χρονη, μία 76χρονη, μία 88χρονη, έναν 55χρονο και μία 50χρονη.

Εκατοντάδες τεστ

Την ίδια ώρα μαζική ήταν η προσέλευση πολιτών στα δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού που οργάνωσε ο ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου, το πρωί της Τετάρτης (10/3) στο κτήριο του ΟΑΕΔ στον Προφ. Ηλία. Οι Καρπενησιώτες “θορυβήθηκαν” από τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών, σπεύδοντας να υποβληθούν σε τεστ. Δεν έλειψαν, πάντως, και οι “φωνές” για φαινόμενα συνωστισμού κατά τη διάρκεια αναμονής για την εξέταση.

Έγιναν 163 (!) έλεγχοι συνολικά, όταν, υπό κανονικές συνθήκες, δεν ξεπερνούν σε αριθμό τους 30 με 40. Από αυτούς οι 62 ήταν rapid test, στα οποία βρέθηκε ένα θετικό δείγμα. Αναμένονται όμως τα αποτελέσματα από 101 μοριακά τεστ, που έχουν ιδιαίτερη αξία ώστε οι ειδικοί να λάβουν πληρέστερη εικόνα για την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή.

Επίσης, σε σύνολο 66 μοριακών ελέγχων που απέστειλε προς εξέταση το Νοσοκομείο Καρπενησίου, προέκυψαν δέκα θετικά, από τα οποία όμως τα επτά αφορούν επιβεβαιωμένα κρούσματα, ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται. Θετικά όμως προέκυψαν και τρία ακόμα άτομα, δύο παιδιά και μια 29χρονη κοπέλα από το Καρπενήσι.

Δεκάδες τεστ γίνονται καθημερινά και στα ιδιωτικά εργαστήρια που λειτουργούν στο Καρπενήσι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ