26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Άφθονο κέφι και πλήθος κόσμου στη Γιορτή Τσίπουρου της Γρανίτσας Αγράφων, που έγινε για 15η χρονιά [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Θεσμός η Γιορτή Τσίπουρου στη Γρανίτσα, που φέτος συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με τη συμμετοχή εκατοντάδων ντόπιων και επισκεπτών διεξήχθη, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, η 15η Γιορτή Τσίπουρου στη Γρανίτσα του Δήμου Αγράφων.

Η γιορτή – θεσμός για το χωριό της δυτικής Ευρυτανίας, η οποία διεξάγεται αποκλειστικά και μόνο από τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών των Αγράφων και άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων για την άψογη διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία που πρόσφεραν απλόχερα οι άνθρωποι του συλλόγου.

Ξεχωριστό χρώμα στις εκδηλώσεις έδωσε ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος Αγρινίου «Η ΡΟΥΜΕΛΗ», ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι αργά και άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2023, στη σκιά του επιβλητικού Καλόγερου, στην πλατεία Δημαρχείου, στη Γρανίτσα των Αγράφων.

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρανίτσας κα Έφη Καρυώτη ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Καλώς ήρθατε! Με πόσο μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε μετά από δύο χρόνια στο χωριό μας! Δύο χρόνια δύσκολα, μοναχικά που δε μας επέτρεψαν ούτε βρεθούμε ούτε να γλεντήσουμε. Όμως, φέτος, ως Σύλλογος, έχουμε βάλει σαν στόχο να διαγράψουμε για μια μέρα αυτά τα δύο χρόνια. Να τα σβήσουμε για λίγο, να μπουν στην άκρη τα προβλήματα και όλα τα δυσάρεστα και να περάσουμε όμορφα, έτσι όπως μόνο οι παρέες ξέρουν… Και εμείς, αποδεδειγμένα πλέον, μετά από όλα αυτά τα χρόνια έχουμε γίνει μια παρέα!».

Αναφέρθηκε, επίσης, στο 1ο Granitsa Run, συμβολικό αγώνα δρόμου με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την πρόληψη ενάντια του καρκίνου. «Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας, αλλάζει. Ανανεώνεται, πατά σε νέες ιδέες και καινοτομεί. Έχοντας ως γνώμονα το καλύτερο συμφέρον του χωριού μας, ετοιμάζουμε διάφορες δράσεις που πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα ωφελήσουν και θα συνεισφέρουν σημαντικά τους συμπολίτες μας. Δράσεις εθελοντισμού, δράσεις ευαισθητοποίησης και δράσεις προβολής. Στις προσπάθειες μας, σας θέλουμε δίπλα μας. Συμμάχους και αρωγούς», κατέληξε.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ