26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, παρουσία του κ. Φώτη Σερέτη, Διοικητή 5ης Υ.ΠΕ. (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου επισκέφθηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης (10/12), ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης. Παρουσία του, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα που άπτονται της λειτουργίας του νοσοκομείου, που το τελευταίο δοκιμάζεται λόγω των αυξημένων περιστατικών covid-19 και των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό.

Συμμετείχαν, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, ο αντιδήμαρχος δήμου Καρπενησίου κ. Γιάννης Σβερώνης, ο διοικητής του Γ.Ν. Καρπενησίου κ. Δημήτρης Καρατσίκης, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας κ. Νίκος Παπανικολάου, η περιφερειακή σύμβουλος κα Κατερίνα Καλαντζή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δηλώσεις στα Ευρυτανικά Νέα, έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τασιός και ο δήμαρχος Αγράφων κ. Καρδαμπίκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν τόσο στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο, όσο και στην περίπτωση του Ραπτοπούλου.

Επί τάπητος τέθηκαν προτάσεις για την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου και προς αυτήν την κατεύθυνση μελετάται το ενδεχόμενο ασθενείς που αξιολογούνται ως πιο σοβαρά περιστατικά -πριν το στάδιο διασωλήνωσης- να μεταφέρονται στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ για τις ανάγκες υποστήριξης των ασθενών θα διατεθούν μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου (high-flow).

Σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 14 ασθενείς με κορονοϊό, με κλιμακούμενη κλινική εικόνα -από σχετικά ήπια έως αρκετά σοβαρή- και μεγάλο ηλικιακό εύρος. Συνολικά επτά (7) συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με την πιο πρόσφατη διασωλήνωση να αφορά έναν άνδρα μόλις 33 ετών.

Λόγω της επιδημιολογικής έξαρσης στο Ραπτόπουλο, χωριό που τέθηκε σε αυστηρό λοκντάουν έως τις 15 Δεκεμβρίου, εκτιμάται ότι επίκειται αυξημένη ροή περιστατικών και το προσεχές διάστημα, παρότι η κατάσταση στο Καρπενήσι φαίνεται πως βαίνει διαρκώς βελτιούμενη.

Τις τελευταίες σχεδόν δύο εβδομάδες, το Γ.Ν. Καρπενησίου έχει απομείνει με… έναν παθολόγο, τον κ. Θοδωρή Δαλαδήμο, καθώς ο έτερος ιατρός της Παθολογικής Κλινικής, κ. Ιωάννης Πέτρου, είχε διαγνωστεί θετικός και παρέμεινε σε υποχρεωτική καραντίνα (επιστρέφει σύντομα καθώς έχει παρέλθει το υποχρεωτικό 10ήμερο). Σημαντικό πλήγμα αποτελεί και η μη διαθεσιμότητα του νέου πνευμονολόγου κ. Ευάγγελου Καλογηράτου, που επίσης διαγνώστηκε θετικός και πρέπει να παραμείνει κατ’ οίκον για λίγες ημέρες ακόμα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ