3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αναβαθμίζεται το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας. Ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με προϋπολογισμό 340.000 ευρώ

Ποια έργα θα γίνουν στο Πολυδύναμο Ιατρείο Γρανίτσας του Δήμου Αγράφων

από την έντυπη έκδοση

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας του Δήμου Αγράφων. Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών του κτηρίου ώστε να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα θα επιτευχθεί σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Η Περιφέρεια Στερεάς – Π.Ε. Ευρυτανίας προκήρυξε τον σχετικό διαγωνισμό, συνολικού προϋπολογισμού 340.000 ευρώ με τον ΦΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2023, ενώ η αποσφράγισή τους θα γίνει στις 16/2.

Πρόκειται για έργο ύψιστης σημασίας και με πολλά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό του κτηρίου με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής. Για την υλοποίησή του είχε υπογραφεί σχετική Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς και της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας. Η ανάγκη σύναψης της προγραμματικής σύμβασης προέκυψε από το γεγονός ότι η 5η Υ.ΠΕ., ο λεγόμενος «κύριος» του έργου, όφειλε να εκχωρήσει την αρμοδιότητα εκτέλεσής του στην Περιφέρεια, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 340.000 ευρώ.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Όπως είχαν γράψει σε παλαιότερο σχετικό ρεπορτάζ τα Ευρυτανικά Νέα (αρ. φυλ. 942/10-3-21), μεταξύ των παρεμβάσεων που θα γίνουν είναι: αντικατάσταση δαπέδων, αντικατάσταση εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων, κατασκευή νέων χώρων λουτρών και αποχωρητηρίων, θερμομόνωση οροφής, εξωτερική θερμομόνωση, ανακαίνιση των εσωτερικών και εξωτερικών χρωματισμών του κτηρίου, κατασκευή νέων ερμαρίων, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστεί βιομηχανικό δάπεδο, νέα σκάλα ανόδου και επικλινούς ράμπας για χρήση των ΑΜΕΑ και νέο στέγαστρο για τη στάθμευση ασθενοφόρου σε επαφή με το κτήριο. Επίσης προβλέπεται ανακαίνιση της ύδρευσης και αποχέτευσης του κτηρίου, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, παρεμβάσεις στον τομέα της πυροπροστασίας κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ