19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Αντιμετωπίσιμα τα πρώτα χιόνια στην Ευρυτανία. Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο – Δηλώσεις Τασιού, Σουλιώτη

Ο «Λέανδρος» έφερε τα πρώτα χιόνια στο Καρπενήσι και στο σύνολο της Ευρυτανίας, ωστόσο δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα.

Η χιονόπτωση άρχισε από αργά το βράδυ της Παρασκευής (15/1) και προς τα ξημερώματα τα φαινόμενα εντάθηκαν. Σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες (υπό το μηδέν), αποτέλεσμα ήταν χιόνια να πέσουν ακόμα και στα παραλίμνια χωριά και σε περιοχές στα δυτικά της Ευρυτανίας με χαμηλό υψόμετρο, που δεν ντύνονται συχνά στα λευκά.

Στο κέντρο του Καρπενησίου έπεσαν 15-20 εκατοστά χιονιού, με τον υδράργυρο (στις 11.30πμ του Σαββάτου) να βρίσκεται στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Από τα ξημερώματα, σύσσωμος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων, βγήκε στους δρόμους για τον καθαρισμό και τη διάνοιξη του εθνικού και επαρχιακού οδικού. Δεν έχουν προκύψει ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία και η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη, τονίζουν οι αρμόδιες αρχές.

Σε δηλώσεις του στα Ευρυτανικά Νέα, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, ανέφερε πως επιστρατεύτηκαν συνολικά 24 μηχανήματα (14 εκχιονιστικά & 10 γκρέιντερ) για τον καθαρισμό των δρόμων σε ολόκληρο τον νομό, ενώ καθαρό παραμένει από την πρώτη στιγμή το εθνικό οδικό δίκτυο. Συνέστησε, πάντως, αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, σημείωσε πως «η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα»· σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρόσθεσε, οι οδηγοί θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με την εξέλιξη του καιρού, ασθενείς -κατά βάση- χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σήμερα, Σάββατο 16 Ιανουαρίου, με τη θερμοκρασία σε αρνητικά επίπεδα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Την Κυριακή (17/1) ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και ο παγετός θα είναι ισχυρός. Τοπικά η θερμοκρασία θα πέσει στα επίπεδα των -5 με -8 βαθμών. Απαιτείται προσοχή στην κίνηση οχημάτων και πεζών.

Ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, έγραψε σχετικά τα εξής: «Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Αγράφων, απόψε το βράδυ προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο ατυχήματος, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους διότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ θα έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό».

Στο κέντρο του Καρπενησίου
Στη Σήραγγα Τυμφρηστού (“Παύλος Μπακογιάννης”)
Στην ανατολική είσοδο της πόλης
Στο Κερασοχώρι, την έδρα του δήμου Αγράφων (φωτο: Χρήστος Κοσμάς)
Χιόνια ακόμα και στη Σιβίστα Αγράφων (φωτο: Γρηγόρης Παπαθανάσης)
Στα Φιδάκια, με φόντο τη Λίμνη Κρεμαστών (φωτο: Γεωργία Λέρη)
Στην Καστανιά του δήμου Καρπενησίου (φωτο: Κική Παλαιού)
Στο χωριό Άγραφα (φωτο: Δημήτρης Κωστούλας)
Στη Βίνιανη του δήμου Αγράφων (φωτο: Ράνια Γαζέτα)
Στο Μεγάλο Χωριό (φωτο: Γιάννης Σκαρπής)
Στη Δομνίστα Ευρυτανίας (φωτο: Νίκος Καρέτσος)
Στον Άγιο Νικόλαο δ. Καρπενησίου
Στη Χρύσω Αγράφων (φωτο: Νίκος Μαρούλης)
Στον Προυσό Ευρυτανίας (φωτο: Πάνος Τσίκνας)
Στη Χελιδόνα Ευρυτανίας
Στη Βράχα Ευρυτανίας (φωτο: Σοφία Ζγαντζούρη)
Στο Λημέρι Αγράφων (φωτο: Κώστας Στάθης)
Στην Αγία Τριάδα του δήμου Καρπενησίου
Στην Ανατολική Φραγκίστα του δήμου Αγράφων
Στην πλατεία του Παλιού Μικρού Χωριού (φωτο: Γιάννης Αρώνης)
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ