26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Παίρνουμε τις ζωές μας πίσω: Πραγματοποιήθηκε το πρώτο εμβόλιο στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, συμβολικά σε νοσηλευτή

Ένας νοσηλευτής του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου έγινε ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού στην Ευρυτανία. Ήταν στις 08:05 το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιανουαρίου 2021, όταν στο δεξί χέρι του Παναγιώτη Αρμάγου, 43χρονου νοσηλευτή που από την αρχή της πανδημίας έχει αναλάβει τη λήψη δειγμάτων για τα τεστ covid-19, μπήκε η βελόνα του εμβολίου κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2, των εταιρειών Pfizer/BioNTech.

Η αρχή του τέλους της πανδημίας έγινε και στην Ευρυτανία. Θα χρειαστεί υπομονή και αρκετοί μήνες για να φθάσουμε στην ανοσοποίηση του γενικού πληθυσμού, όμως το πρώτο βήμα, που αφορά τον εμβολιασμό των υγειονομικών του νομού, είναι γεγονός.

Δεύτερη εμβολιάστηκε η διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Καρπενησίου, Μάρθα Ζαγκότση, στην «πρώτη γραμμή» εδώ και μήνες, και τρίτη η Μαρία Γραμματικού, Επισκέπτρια Υγείας και υπεύθυνη για το εμβολιαστικό κέντρο στο νοσοκομείο. Την πρώτη ημέρα θα γίνουν συνολικά πενήντα εμβόλια.

Τα πρώτα 120 εμβόλια παρελήφθησαν από το Γενικό Νοσοκομείο την Πέμπτη (7/1), παρουσία του Διοικητή, Δημήτρη Καρατσίκη, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, και σήμερα, μια ημέρα μετά, ξεκίνησε η εμβολιαστική διαδικασία. Με τις πρώτες δόσεις θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι, που δήλωσαν σχετική πρόθεση, του Νοσοκομείου Καρπενησίου, του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και των Περιφερειακών Ιατρείων. Η δεύτερη δόση θα γίνει μετά από διάστημα 21 ημερών.

Το υπουργείο ενσωμάτωσε στην πρώτη δόση και τους υγειονομικούς από τα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας, και όχι μόνο από τα Νοσοκομεία. Έτσι, η Ευρυτανία έλαβε 120 δόσεις αντί για 94 (που αρχικά είχαν προγραμματιστεί) του εμβολίου κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2 των εταιρειών Pfizer/BioNTech. Οι 94 δόσεις θα δοθούν σε υγειονομικούς του Νοσοκομείου της ευρυτανικής πρωτεύουσας και οι υπόλοιπες σε υγειονομικούς στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας και τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Καρπενησίου βρίσκεται σε αίθουσα που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, στο ισόγειο του κτηρίου, έχει εξοπλιστεί με τα ψυγεία που απαιτούνται αλλά και συστήματα tablet, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ