2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δύο μετάλλια στην Κωνσταντινούπολη. Ο Α.Σ. Ευρυτανίας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων – Τα αποτελέσματα

Με έξι αθλητές και αθλήτριες, μέλη της Εθνικής Ομάδας Kick Boxing, συμμετείχε ο Α.Σ. Ευρυτανίας (Zarmakoupis Fight Club) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων. Η αποστολή επέστρεψε στο Καρπενήσι με δύο μετάλλια στις αποσκευές της

από την έντυπη έκδοση

Με έξι (6) αθλητές και αθλήτριες, μέλη της Εθνικής Ομάδας Kick Boxing, εκπροσωπήθηκε ο Α.Σ. ΤΚΝ Ευρυτανίας (Zarmakoupis Fight Club) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη το διάστημα από 25 Αυγούστου μέχρι και 3 Σεπτεμβρίου 2023. Τα παιδιά από το Καρπενήσι πέτυχαν αξιόλογη αγωνιστική παρουσία απέναντι στην ευρωπαϊκή ελίτ του αθλήματος στις μικρές ηλικίες, επιστρέφοντας με δύο μετάλλια.

Ο Χαράλαμπος Ζαχαράκης, κατάφερε μετά από 4 αγώνες να κατακτήσει τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στα -57 κιλά στην κατηγορία Kick Light, χάνοντας στον τελικό από τον Τούρκο πρωταθλητή στα τελευταία δευτερόλεπτα με έναν πόντο διαφορά. Με αυτή τη διάκριση, ο Ζαχαράκης κατοχύρωσε την εισαγωγή του άνευ εξετάσεων σε ΑΕΙ, ως διακριθείς αθλητής. Η Μαριάντα Μπλάτσιου, η μικρότερη αθλήτρια της ομάδας, κόρη του προπονητή Δημήτρη Μπλάτσιου από τη Μακρακώμη, ανέβηκε, επίσης, στο βάθρο. Μετά από 3 αγώνες κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα -42 κιλά στο Light Contact, χάνοντας στον ημιτελικό από την Σλοβένα πρωταθλήτρια.

Όσον αφορά τον απολογισμό των υπολοίπων αθλητών/τριών, ο Ηλίας Τρίκκας δεν κατάφερε για λίγο να μπει στα μετάλλια, χάνοντας από τον Τούρκο πρωταθλητή «σε έναν αμφισβητούμενο αγώνα που ήρθε ισοπαλία και με απόφαση του 3ου κριτή δόθηκε η πρόκριση στον αντίπαλο (λανθασμένη απόφαση κατά τη γνώμη μας)», όπως αναφέρει το σωματείο από το Καρπενήσι. Η Ανδρονίκη Μπαρμπούτη, η μικρότερη αθλήτρια της κατηγορίας (πρώτη φορά αγωνίζεται στην κατηγορία Junior), αγωνίσθηκε καταπληκτικά με την έμπειρη πρωταθλήτρια από την Ιρλανδία χάνοντας με έναν πόντο μαζί την πρόκριση για τη διεκδίκηση των μεταλλίων. Η Μαρία Κονιαβίτη, ενώ νίκησε στον πρώτο της αγώνα απέναντι στην Ιταλίδα πρωταθλήτρια, έχασε στην συνέχεια και στα δυο στυλ με αποτέλεσμα να μη συνεχίσει στη διοργάνωση. Ο Χαράλαμπος Μπαρμπούτης δεν αγωνίσθηκε στο πρωτάθλημα διότι δεν «έπιασε» το όριο κιλών στη ζύγιση.

Την ομάδα συνόδευσαν οι προπονητές Ζαρμακούπης Σταύρος και Ζαρμακούπης Νίκος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ