27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΕΟΣ Καρπενησίου / Τα παιδιά γνωρίζουν νέα χειμερινά αθλήματα. Σκοποβολή με λέιζερ & roller ski στο Αθλητικό Κέντρο (ΒΙΝΤΕΟ)

από την έντυπη έκδοση

Πρόσφατα, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρπενησίου οργάνωσε δράση γνωριμίας με νέα αθλήματα, στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου. Παιδιά όλων των ηλικιών είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σκοποβολή με λέιζερ και να δουν από κοντά την τεχνική του roller ski, από τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Αναστασιάδη.

Τα πρώτα roller skis κατασκευάστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’30 στην Ιταλία και τη Βόρεια Ευρώπη. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν το σκι αντοχής άρχισε να εξελίσσεται, η ανάγκη για καλή προετοιμασία τους θερινούς μήνες μεγάλωσε και έφερε στο προσκήνιο το νέο άθλημα. Η μεγαλύτερη διεθνής διοργάνωση -το παγκόσμιο πρωτάθλημα- διοργανώνεται πλέον κάθε δύο έτη, ενώ επίσης διοργανώνονται κάθε χρόνο παγκόσμια κύπελλα στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Στη χώρα μας αποτελεί ένα από τα επίσημα αθλήματα της ΕΟΧΑ.

Αντίστοιχα, το δίαθλο είναι συνδυασμός δυο αθλημάτων, του σκι αντοχής και της σκοποβολής. Η γρήγορη κάλυψη της απόστασης μεταξύ των στόχων απαιτεί υψηλή τεχνική από τον σκιέρ και εξαιρετική φυσική κατάσταση, ενώ από την άλλη, για να πετύχει τους στόχους ο αθλητής πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμος. Το δίαθλο είναι ένα από τα αθλήματα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε κάθε διοργάνωση Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ