26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επιμένουν και σήμερα οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Ευρυτανία, πού είναι απαραίτητες οι αλυσίδες – Ολικός παγετός για 4η ημέρα

Τα νεότερα για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο του νομού

Ξανά τα ανατολικά τμήματα του νομού, στο νοητό τόξο Φουρνά-Ράχη Τυμφρηστού-Ψηλός Σταυρός Δομνίστας, εντοπίζονται οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται σήμερα, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου. Στο Καρπενήσι χιονίζει και τα θερμόμετρα δείχνουν -3 βαθμούς Κελσίου (ώρα 10:00πμ), με τον ολικό παγετό (δηλ. αρνητικές θερμοκρασίες όλο το 24ωρο) να διατηρείται για 4η συνεχή ημέρα.

Ζωντανή εικόνα από την Ευρυτανία

Λόγω των εν εξελίξει φαινομένων, «την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Φουρνάς και του Κλειτσού δεν θα ανοίξουν λόγω κακοκαιρίας και δυσχέρειας των εκπαιδευτικών να μεταβούν το οδικό δίκτυο από Φθιώτιδα και Καρδίτσα προς τις σχολικές μονάδες», ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Δήμος Καρπενησίου. Τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου θα ανοίξουν στις 10:00πμ, υπενθυμίζεται, ενώ στα Άγραφα μαθητές και εκπαιδευτικοί προσήλθαν στις σχολικές μονάδες στις 9 το πρωί.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Εκχιονιοστικά μηχανήματα και αλατιέρες επιχειρούν ώστε να διατηρήσουν προσβάσιμο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του ν. Ευρυτανίας, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία, σύμφωνα με την αστυνομία:

στη Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου-Λαμίας, από 8η έως 12η χ/θ. (θέση Ράχη Τυμφρηστού),

στην Επ. Οδό Καρπενησίου – Φουρνά, από την 12η έως την 22η χ/θ (θέση Βράχος),

στην Επ. Οδό Φουρνά – Καρδίτσας, από την 50η έως την 60η χ/θ (θέση Ζαχαράκη),

στην Επ. Οδό Καρπενησίου – Κρίκελλου – Δομνίστας, από την 12η έως 25η χ/θ,

στην Επ. Οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικό Κέντρο, από την 3η έως την 15η χ/θ,

στην Επ. Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από την 30η έως την 45η χ/θ (θέση Αραποκέφαλα),

στην Επ. Οδό Καρπενησίου – Στενώματος, από την 2η έως την 17η χ/θ,

στην Επ. Οδό Καρπενησίου – Φιδάκια, από την 7η έως την 25η χ/θ.

“Η πρωινή χιονόπτωση και ο ολικός παγετός που συνεχίζει να επικρατεί σε όλο τον Νομό, βρίσκει το μηχανισμό πολιτικής προστασίας σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και λειτουργία. Με την κίνηση 13 εκχνιονιστικών μηχανημάτων διατηρούμε το οδικό δίκτυο λειτουργικό. Οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες θα μας απασχολήσουν όλο το διήμερο. Συνιστώ προσοχή στις μετακινήσεις και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων”, αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ