27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εφετείο Λάμιας / Ξανά ισόβια στον δολοφόνο της Θώμης Κουμπούρα – Ο δράστης είχε συλληφθεί στο Κρίκελλο (vid)

“Εφτά χρόνια παρίστανε τον εαυτό του σαν ψυχικά ασθενή”, τόνισε ο Εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας να μην αναγνωρισθεί κανέναν ελαφρυντικό στον δράστη που είχε συλληφθεί στο Κρίκελλο Ευρυτανίας

Ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κήρυξε το Εφετείο Λαμίας τον 46χρονο -σήμερα- άνδρα που με πρωτοφανή αγριότητα τα Χριστούγεννα του 2016, είχε αφαιρέσει τη ζωή της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, μέσα στο σπίτι της στη Λαμία.

Το δικαστήριο μετά και τις αγορεύσεις των δικηγόρων, απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του κατηγορουμένου του ακαταλόγιστου ή μειωμένου καταλογισμού ή εν βρασμώ ψυχικής ορμής και αποδέχτηκε ομόφωνα την κατηγορία, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, στην Άμφισσα, κηρύσσοντας τον ένοχο.

Πριν την ανακοίνωση της ποινής, οι συνήγοροι του 46χρονου ζήτησαν την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, αλλά και της μεταγενέστερης καλής διαγωγής.

Ο Εισαγγελέας της έδρας, Νικήτας Θεολογίτης, όπως και στην αγόρευσή του, ήταν και πάλι καταπέλτης, ζητώντας να μην αναγνωρισθεί κανέναν ελαφρυντικό και να επιβληθεί η ισόβια κάθειρξη στο συγκεκριμένο άτομο που επί εφτά χρόνια παρίστανε τον εαυτό του σαν ψυχικά ασθενή. Πράγματι, το δικαστήριο απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά και του επέβαλλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, όπως και σε πρώτο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη του δράστη είχε γίνει δύο ημέρες μετά τον φόνο, στο Κρίκελλο Ευρυτανίας, όπου είχε κρυφτεί, αφού πρώτα φρόντισε με επιμέλεια να εξαφανίσει όσα ίχνη μπορούσε, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι είχε περάσει από το σπίτι της δολοφονημένης.

Με πληροφορίες από www.lamiareport.gr και Ευρυτανικά Νέα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ