2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας!”. Συστάσεις από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Εν μέσω των δύσκολων καταστάσεων που βιώνει η χώρα μας για ακόμα ένα καλοκαίρι εξαιτίας των εκτεταμένων πυρκαγιών που ξέσπασαν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ευαισθητοποιημένοι τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και στην περίπτωση που αντιληφθούμε πυρκαγιά.

Η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕ.ΔΥ.Π.) Στερεάς Ελλάδας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και με δεδομένο τις εξαιρετικά δύσκολες επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες, που ευνοούν την εξέλιξη μιας σπίθας φωτιάς σε καταστροφική πυρκαγιά, απευθύνει σύσταση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.
Σημειώνεται ότι η μη τήρηση των προβλεπόμενων για την πρόληψη και την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με όσο προβλέπονται στην υπ’αριθμόν 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη : http://bit.ly/3BB8mEg

Σε εφαρμογής της εν λόγω διάταξης οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας έχει βεβαιώσει παραβάσεις και έχει προβεί σε συλλήψεις πολιτών από την αρχή του έτους με 61 χρηματικά πρόστιμα, 22 συλλήψεις, 24 αυτόφωρες συλλήψεις.

Οφείλουμε σε κάθε περίπτωση να θυμόμαστε ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας!

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά:

1ον τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο 199 ή στο 112 και δώστε σαφείς οδηγίες για :
– την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε
– το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
– την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
– το είδος της βλάστησης που καίγεται,

2ον απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και

3ον διευκολύνετε την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ