2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κακοκαιρίας Elias / Ο εφιάλτης επέστρεψε στον Βόλο – Δύσκολη νύχτα και εκατοντάδες απεγκλωβισμοί από τη νέα θεομηνία (vid)

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά από το καταστροφικό πέρασμα του «Daniel», οι κάτοικοι του Βόλου έζησαν ξανά τον εφιάλτη. Η νέα θεομηνία -αυτή τη φορά πήρε το όνομα «Elias»- προκάλεσε χάος στην πόλη, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και την Πυροσβεστική να δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς και αντλήσεις υδάτων.

Λίγο πριν από τις 09:00 σήμερα (Πέμπτη 28/9) οι κάτοικοι έλαβαν νέο μήνυμα 112, που υπενθυμίζει ότι είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο δήμαρχος του Βόλου περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση.  Όπως είπε οι συνθήκες είναι ακόμη χειρότερες από εκείνες που επικράτησαν κατά την κακοκαιρία Daniel με τις ζημιές να είναι τεράστιες. «Όλος ο Βόλος έγινε λίμνη… έχουμε καταστροφή του Νώε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Μπέος στην ΕΡΤ.

Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης βυθίστηκε στο σκοτάδι λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, με τα προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις να μην έχουν αποκατασταθεί. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, το 70% του Βόλου παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές στην υδροδότηση.

Στη Θεσσαλία ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Παράλληλα στον Βόλο έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, στη Μαγνησία επιχειρούν 280 πυροσβέστες με 99 οχήματα καθώς και η 2η, 4η και 8η ΕΜΑΚ, με λέμβους και 2 άρματα καθώς και η 1η και 2η ΕΜΟΔΕ, ενώ συνδράμει και ο στρατός με βάρκες, ερπυστριοφόρα και Hummer.

Στη Λάρισα επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 50 οχήματα, στην Καρδίτσα 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα καθώς και η 5η ΕΜΑΚ και 1 άρμα. Στα Τρίκαλα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα και στη Φθιώτιδα 130 πυροσβέστες με 28 οχήματα. Στην Εύβοια επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 25 οχήματα καθώς και η 7η ΕΜΑΚ με λέμβους και 1 άρμα αλλά και η 7η ΕΜΟΔΕ.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, κατά τη διάρκειας της Πέμπτης 28/9 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί (με φθίνουσα ένταση) κυρίως στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά μέχρι αργά το βράδυ θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ