26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Απόψε η μεγάλη παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Σύμπραξη για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη

Την κοπιώδη προετοιμασία και τις πρόβες μηνών θα καταθέσουν στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου οι συμμετέχοντες στη μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση για τον Θεοδωράκη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Ο Δήμος Καρπενησίου, η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου, σε μια σύμπραξη με τη Δημοτική Φιλαρμονική παρουσιάζουν, ένα σημαντικό και παράλληλα πρωτότυπο αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα, σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η μουσικοθεατρική παράσταση, που φιλοδοξεί να καθηλώσει τους θεατές, αφού για πρώτη φορά συμμετέχουν ταυτόχρονα επί σκηνής ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές, θα γίνει το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 και ώρα 7.30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει δομηθεί σε επαγγελματικά πρότυπα, με τη σύμπραξη και αγαστή συνεργασία τοπικών φορέων και συλλόγων και κοινό στόχο να αποδοθεί φόρος τιμής στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη (1925-2021). Το κοινό θα παρακολουθήσει σταθμούς από τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, σε μια παράσταση όπου η υποκριτική, η μουσική και ο χορός μπλέκονται αρμονικά.

«Μια σπουδαία εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε από κοντά, το προσεχές Σάββατο, 26 Μαρτίου, στο Καρπενήσι. Για πρώτη φορά, θα έχουμε επί σκηνής μια σύμπραξη χορευτών, μουσικών και ηθοποιών που θα αναδείξει το αποτέλεσμα μιας μεγάλης συνεργασίας διαφορετικών φορέων και συλλόγων, σε ένα δίωρο πολιτισμού», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα η αρμόδια για θέμα Πολιτισμού, Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κα Σοφία Ζαλοκώστα. «Η συνεργασία θα είναι το μεγαλύτερο μήνυμα που θα δοθεί εκείνη τη βραδιά. Η Τέχνη και ο Πολιτισμός ενώνουν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών», τονίζει.

Για άλλη μία φορά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου θα συμβάλλει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου. Θα συμμετάσχει στην παράσταση με πέντε παιδιά, μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου, οκτώ χορευτές και πέντε ενήλικες ερασιτέχνες ηθοποιούς, που θα αποδώσουν τον Μίκη Θεοδωράκη σε σταθμούς της ζωής του. Για μια παράσταση υψηλού επιπέδου, αντάξια του μεγέθους του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, μιλά στην εφημερίδα ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Ηλίας Τσώνης. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει η κα Νεκταρία Ευσταθιάδου.

Κομβικός στην παράσταση θα είναι και ο ρόλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου. Ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου ‘21 η αρχιμουσικός, κα Ευαγγελία Βάρσου, είχε ξεκινήσει την προετοιμασία (ενορχήστρωση κ.α.) και οι πρόβες ξεκίνησαν στις αρχές του έτους, πριν από τρεις μήνες· η φιλαρμονική θα αποδώσει 13 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η μεγαλύτερη δυσκολία που έπρεπε να ξεπεραστεί, λέει στα Ευρυτανικά Νέα η μαέστρος, ήταν τα μέλη της ομάδας, κυρίως παιδιά και έφηβοι, να κατανοήσουν τον τρόπο που ερμήνευε που ο Θεοδωράκης και να αντιληφθούν -όσο είναι δυνατόν- το πλαίσιο των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων που αποτυπώνονταν στα τραγούδια του. Η παράσταση «χτίστηκε» σε επαγγελματικά πρότυπα, συμπληρώνει και δηλώνει βέβαιη ότι το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει την προσπάθεια και θα αποζημιώσει τους θεατές.

Η είσοδος στο Συνεδριακό θα είναι δωρεάν και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα (επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, χρήση μάσκας από τους θεατές κ.α.).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ