27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Βουβό μνημόσυνο για τα θύματα των Τεμπών και μήνυμα “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ” στην κεντρική πλατεία (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Σιωπηρή διαμαρτυρία με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (3/3) σε δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το Καρπενήσι.

Πολίτες όλων των ηλικιών, περίπου 150 στον αριθμό, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία «Μάρκος Μπότσαρης», σε μια εκδήλωση αφιερωμένη, αφενός, στη μνήμη των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, αφετέρου δε ως μια «κραυγή» -έστω και βουβή- απέναντι στη διαχρονική ανεπάρκεια του Κράτους, που ενίοτε κοστίζει και ανθρώπινες ζωές.

ΒΙΝΤΕΟ

Οι πολίτες σχημάτισαν με κεριά τη φράση «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» στο μέσον της πλατείας, με τη συγκίνηση να είναι έκδηλη στα ματιά πολλών και στα «πηγαδάκια» των συγκεντρωμένων. «Πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια», ανέφεραν οι άνθρωποι που συμμετείχαν στη συμβολική δράση.

Πήραν μέρος και παιδιά, μαθητές και μαθήτριες του Καρπενησίου, που το πρωί είχαν στείλει τα δικά τους μηνύματα από τα προαύλια των σχολείων τους (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Τη δράση οργάνωσε πανελλαδικά η “Αλληλεγγύη για Όλους”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ