28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Παράσταση διαμαρτυρίας των αστυνομικών, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο συνάδελφό τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ευρυτανίας προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Δ/νσης Αστυνομίας, στο Καρπενήσι

Σε συμμετοχή σε καθολική διαμαρτυρία στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας κάλεσε τις πρωτοβάθμιες αστυνομικές οργανώσεις σε όλη την επικράτεια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στα οπαδικά επεισόδια στο Ρέντη.

Βίντεο με πλάνα και δηλώσεις από τη διαμαρτυρία των αστυνομικών στο Καρπενήσι

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Δ/νσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, που συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό μέγαρο, στο Καρπενήσι, στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12). «Ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο», τόνισαν οι συγκεντρωμένοι αστυνομικοί, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και τον θεσμό και όσους/ες τον υπηρετούν καθημερινά, με κίνδυνο ζωής, όπως τόνισαν.

Σε δηλώσεις του στα Ευρυτανικά Νέα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ευρυτανίας, Δημήτρης Μπαλτάς, αφού εξέφρασε τη συμπαράσταση και τις θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον βαριά τραυματισμένο αστυνομικό, τον 31χρονο που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διατράνωσε τη θέση ότι η Αστυνομία δεν θα πρέπει να εμπλέκεται στη φύλαξη και ασφάλεια των γηπέδων.

«Δεν μπορεί η Αστυνομία να γίνεται μπαλάκι και σάκος του μποξ», επεσήμανε και χαρακτήρισε «χάδι» για τις ιδιοκτησίες των ΠΑΕ, τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την οπαδική βία. H Αστυνομία δεν έχει θέση μέσα στα γήπεδα, πρόσθεσε ο κ. Μπαλτάς, σημειώνοντας ότι κάθε Σαββατοκύριακο, η Δ/νση Αστυνομίας Ευρυτανίας συνδράμει στα μέτρα ασφαλείας στη διάρκεια αθλητικών γεγονότων στην Αθήνα, τη Λαμία κ.α.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης 13/12/2023

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ