1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Σε εξέλιξη το παζάρι του Προφήτη Ηλία. Τα οικονομικά μεγέθη της φετινής εμποροπανήγυρης για τον δήμο (ΦΩΤΟ)

Θεσμός εδώ και δεκαετίες το παζάρι του Ξηριά

Κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στον ΟΑΕΔ, από το τέρμα της οδού Παπανικολάου στη διασταύρωση με τον περιφερειακό, διεξάγεται και φέτος η ετήσια εμποροπανήγυρη του Προφήτη Ηλία Καρπενησίου, που ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023.

Οι τιμές των παραπηγμάτων κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με το 2022, ξεκινώντας από τα 200 ευρώ και φθάνοντας ως και τα 600 ευρώ, ποσά στα οποία συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή, η ηλεκτροδότηση και η καθαριότητα.

Το προηγούμενο διάστημα τα συνεργεία των αναδόχων των έργων κατασκευής των παραπηγμάτων και ηλεκτροδότησης του παζαριού, εργάστηκαν στο σημείο και παρέδωσαν τον χώρο για να υποδεχθεί τους εμπόρους απ’ όλη την Ελλάδα.

Τα έξοδα της φετινής εμποροπανήγυρης για τον Δήμο Καρπενησίου ανέρχονται στις 23.870 ευρώ, εκ των οποίων 7.750 ευρώ αφορούν στην ηλεκτροδότηση (ανάδοχος με έδρα το Καρπενήσι) και 16.120 ευρώ στην κατασκευή των παραπηγμάτων (ανάδοχος από την Άρτα).

Το εφετινό παζάρι είναι μικρότερο σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια· συνολικά, έχουν διατεθεί 180 πάγκοι, με τον δήμο να εισπράττει περί τις 60.000 ευρώ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ