27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΚΙΝΑΛ / Μεγάλη η προσέλευση στις εκλογές για νέο αρχηγό – Ομαλή η διαδικασία σε Καρπενήσι & Παλαιοκατούνα (vid)

Στις 7 το πρωί της Κυριακής (5/12) άνοιξαν οι κάλπες σε 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την εκλογή νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα και δεν αποκλείεται να δοθεί μικρής διάρκειας παράταση με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ).

Οι υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου του ΚΙΝΑΛ είναι οι εξής έξι (6), με αλφαβητική σειρά: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης.

Στην Ευρυτανία, όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, λειτουργούν δύο εκλογικά κέντρα, ένα στον δήμο Καρπενησίου, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής (στον πεζόδρομο πίσω από την Εθνική Τράπεζα Καρπενησίου) και ένα στον δήμο Αγράφων, στην Παλαιοκατούνα. Η διαδικασία κυλάει ομαλά, δίχως ιδιαίτερα προβλήματα και δυσλειτουργίες, ενώ εκφράζεται ικανοποίηση για τα πρώτα δείγματα προσέλευσης μελών και φίλων της παράταξης.

Στο Καρπενήσι, τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ δηλώνουν αισιόδοξα πως οι εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας πορείας για το κόμμα, σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου των πολιτικών εξελίξεων.

Βίντεο από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Καρπενήσι. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 7 το πρωί

Ως προς τη διαδικασία, τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος που προσέρχονται για να ψηφίσουν, σημειώνουν στο ψηφοδέλτιο να σημειώσουν έως έναν (1) σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου που επιθυμούν. Για να μπορέσει να ψηφίσει ένας πολίτης για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, θα πρέπει είτε να είναι ήδη μέλος/φίλος του κόμματος ή να κάνει σχετικό αίτημα την ίδια μέρα. Επίσης, θα πρέπει να πληρώσει 3 ευρώ, μόνο στις 5 Δεκεμβρίου. Τέλος, αν κάποιος δεν έχει ψηφίσει στις 5 Δεκεμβρίου, τότε δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στον β’ γύρο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ