19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κυπελλούχος Ελλάδας στο Καρπενήσι ο Άτλας Αθηνών, σε τελικό-γιορτή του αθλητισμού, αποθέωση της δύναμης ψυχής (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στον Άτλαντα Αθηνών κατέληξε το 23ο Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ με Αμαξίδιο που διοργάνωσε η ΟΣΕΚΑ, με τον τελικό να φιλοξενείται στο κλειστό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου. Ο Α.Σ. Άτλας, από την Αθήνα, νίκησε τη Δωδεκάνησο με 66-58 στον τελικό που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου (3/6) και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν μια αναμέτρηση που διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών που γέμισαν το γήπεδο και ενθάρρυναν την προσπάθεια των δύο φιναλίστ, πραγματικών νικητών της ζωής που μέσα από τον αθλητισμό δίνουν μαθήματα επιμονής, αυταπάρνησης και δύναμης ψυχής. Η ΟΣΕΚΑ βρήκε πολύτιμο αρωγό την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας-ΠΕ Ευρυτανίας, ενώ συνέδραμε στη διοργάνωση και ο Δήμος Καρπενησίου.

Καταιγιστικός ήταν ο ρυθμός και πλούσιο το θέαμα στην πρώτη περίοδο, με τον Άτλαντα να έχει ελαφρά υπεροχή, τον ΓΣ Δωδεκάνησος, ωστόσο, να μην επιτρέπει να ανέβει η διαφορά. Ο Άτλας πήγε στα αποδυτήρια με ισχνό προβάδισμα ενός πόντου, με το παιχνίδι να κρύβει συγκινήσεις και σασπένς. Στην επανάληψη, οι Αθηναίοι ανέβασαν ρυθμό και προηγήθηκαν με εννέα πόντους (40-49) στο φινάλε της γ’ περιόδου. Δεν άλλαξε κάτι στη δ’ περίοδο της αναμέτρησης, με τον Άτλαντα να είναι κυρίαρχος σε κάθε σημείο του παρκέ. Η ομάδα από την Αθήνα έφθασε δίκαιο στο τελικό 58-66 και πανηγύρισε έξαλλα το Κύπελλο Ελλάδας 2023, με το τρόπαιο να παραδίδεται στους νικητές από τον Πρόεδρο της ΟΣΕΚΑ, Χάρη Περδίκη. MVP του τελικού αναδείχθηκε ο εξαιρετικός Μπλερ.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 32-33 (ημ.), 40-49, 58-66

ΓΣ Δωδεκάνησος (Μποσγανάς-Μαρουλλάκης): Χατζηκαντής 3 (1), Χαμναντί 22, Χεναγκίρ 14 (1), Χατζηδημητρίου 2, Γιουρκάν 14.

Άτλας Αθηνών (Μελεούνης-Κωνσταντινοπούλου): Γκοτζαράι 2, Ντομιγκιόνι 2, Ζώης, Βατικιώτης, Ρόουζ 10, Μπλερ 24 (1), Κωνσταντινόπουλος 24.

Έδωσαν το παρών και συμμετείχαν στην τελετή απονομών και βραβεύσεων, η Βουλευτής Ευρυτανίας, Τζίνα Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καρπενησίου, Γιάννης Σβερώνης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Ευρυτανίας, Αναστασία Κριπάση-Μπάρκα κ.α. Στην τελετή έναρξης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου παρουσίασε παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα.

ΒΙΝΤΕΟ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ