5 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο αγαπημένο της Καρπενήσι η Εθνική Μπάσκετ με Αμαξίδιο. Αρωγός με 7.000 ευρώ η ΠΕ Ευρυτανίας – Στην προπόνηση ο Τασιός

από την έντυπη έκδοση

Με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, την περασμένη Κυριακή (9/5) η ελληνική εθνική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο αφίχθη στο Καρπενήσι και το ξενοδοχείο Montana. Τηρώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο και της οδηγίες των ειδικών, οι διεθνείς ξεκίνησαν προπονήσεις, προκειμένου να είναι έτοιμοι για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Division B) που θα γίνει τον προσεχή Ιούλιο. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαΐου.

Η ευρυτανική πρωτεύουσα αποτελεί αγαπημένο τόπο για την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ): οι καιρικές συνθήκες, το κλίμα, το υψόμετρο και οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, από τη μία, εξασφαλίζουν προετοιμασίες υψηλού επιπέδου, ενώ από την άλλη η αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας – Π.Ε. Ευρυτανίας, που συνδράμει οικονομικά στην προσπάθεια των διεθνών, αποτελεί κομβικό παράγοντα.

Η εθνική πραγματοποιεί καθημερινές προπονήσεις στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Montana, με το προπονητικό επιτελείο να δίνει έμφαση, τόσο στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, όσο και της τακτικής, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη όταν χρειαστεί. Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Division B) επρόκειτο να διεξαχθεί τον περασμένο Νοέμβριο στο ΣΕΦ, ωστόσο λόγω της επιδημιολογικής έξαρσης είχε ληφθεί απόφαση αναβολής της διοργάνωσης.

Περιφέρεια: 7.000 ευρώ για φιλοξενία και σίτιση

Η προετοιμασία των διεθνών στο Καρπενήσι αποτελεί προϊόν σύμπραξης και αγαστής συνεργασίας που έχει δομηθεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την ΟΣΕΚΑ. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού, στις 6 Μαΐου ’21, εγκρίθηκε η ανάθεση παροχής υπηρεσιών στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι διεθνείς για την κάλυψη, μέρους της δαπάνης, για τη διαμονή με ημερήσια διατροφή (full board), των αθλητών και του τεχνικού επιτελείου, στο Καρπενήσι, για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο, σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρπενησίου.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν στη φιλοξενία δεκαπέντε (15) ατόμων, για δέκα (10) διανυκτερεύσεις το καθένα και με ημερήσια διατροφή (δέκα γεύματα / άτομο και δέκα δείπνα / άτομο ), από 9 Μαΐου έως και 20 Μαΐου 2021. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στο ποσό των 6.999,00 ευρώ και η δαπάνη εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Ευρυτανίας με τίτλο «Αθλητικά Προγράμματα και Αθλητικές Εκδηλώσεις ευρείας απήχησης (μνημόνιο συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) (ΚΑΠ 2021)», και βαρύνει τον προϋπολογισμό εξόδων του ΚΑΕ 03.071.9779.01 «Εκτέλεση λοιπών έργων που δεν κατονομάζονται ειδικά».

Στην προπόνηση των διεθνών στο Montana βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, κ. Αρης Τασιός, που ανέφερε σχετικά τα εξής: «Φιλοξενούμε την Εθνική ομάδα της ΟΣΕΚΑ, για προετοιμασία ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.Με την ΟΣΕΚΑ έχουμε οικοδομήσει σταθερή συνεργασία και προωθούμε την περιοχής μας ως αθλητικό προορισμό. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας».

Διεθνείς και επιτελείο

Οι 12 εκλεκτοί της εθνικής, που βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας είναι οι: Γιώργος Τσαουσίδης, Γιάννης Χαλδαίος, Μανώλης Χατζηκαντής, Γιώργος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Κοντογιάννης, Απόστολος Μουμτζόγλου, Παναγιώτης Φιλίππου, Αναγνώστης Τσίλης, Ατνάν Χαμάντι, Γιώργος Μακρής, Χρήστος Μαρτσάκης, Μάξιμος Χατζηδάκης.

Το προπονητικό τιμ αποτελείται από τους: Καμουράν Οζντεμίρ (ομοσπονδιακός προπονητής), Γιάννης Μαρουλλάκης (βοηθός ομοσπονδιακού προπονητή), Χρήστος Φιλίππου (φροντιστής), Νιχάτ Χουσεΐν (μεταφραστής), Θανάσης Κακαβάς (τεχνικός διευθυντής), Χρυσούλα Ζαχαράκη (τεχνική σύμβουλος), Χριστίνα Νούλα (φυσικοθεραπεύτρια από το Καρπενήσι), Ευτυχία Νάπα (βοηθός φυσικοθεραπεύτρια).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ