25 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λεπέν: Θέλω να επιστρέψω στους Γάλλους τα χρήματά τους – Μακρόν: Η καταπολέμηση της ανεργίας θα ξαναδώσει στους Γάλλους την αγοραστική τους δύναμη

«Αν ο λαός της Γαλλίας μού κάνει την τιμή να με εκλέξει την Κυριακή θα είμαι η πρόεδρος της αναγέννησης της ελευθερίας, της κυριαρχίας και της ασφάλειάς του, η πρόεδρος της καθημερινότητας των Γάλλων», είπε η Μαρίν Λεπέν στο κρίσιμο «ντεμπά» με τον Εμανουέλ Μακρόν πριν από τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Η υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα της αγοραστικής δύναμης των Γάλλων, λέγοντας ότι θέλει να γίνει το ζήτημα προτεραιότητας την επόμενη 5ετία.

«Στην πραγματική ζωή, όταν ζητάτε από μια τράπεζα ένα δάνειο, σε ρωτούν για το μισθό σου, γελούν με τις επιχορηγήσεις σου. Προτείνω την αύξηση των μισθών. Το μόνο που κάνετε είναι να μοιράζετε επιταγές… Η προτεραιότητά μου είναι να δώσω στους Γάλλους τα χρήματά τους πίσω», τόνισε η Μαρίν Λεπέν.

Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν αναγνώρισε ότι έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη των Γάλλων, ότι υπάρχει θυμός και ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα.

Ωστόσο, με την ανεργία σε χαμηλό επίπεδο 13 ετών, δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της θητείας του και πρόσθεσε ότι «ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσουμε αγοραστική δύναμη είναι η καταπολέμηση της ανεργίας».

Υπενθύμισε επίσης ότι από 1η Μαϊου ο ελάχιστος μισθός θα αυξηθεί κατά 34 ευρώ (2,65%).

Ο Μακρόν καυτηρίασε την αντίπαλό του λέγοντας ότι είναι υπόχρεη στη ρωσική χρηματοδότηση και ότι οι ιδέες της σημαίνουν έξοδο από την ΕΕ χωρίς να το παραδέχεται.

Οι δύο υποψήφιοι διακόπτουν συνεχώς ο ένας τον άλλον, με τη Λεπέν να λέει ότι «στην πραγματική ζωή» οι προτάσεις της θα βελτίωναν την κατάσταση των ψηφοφόρων πολύ περισσότερο από ό,τι αυτές του αντιπάλου, ενώ ο Μακρόν σημειώνει ότι ορισμένες από τις προτάσεις της δεν ήταν ρεαλιστικές.

Με πληρορορίες από Ρόιτερς

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ