2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με πηγή έμπνευσης την Αθήνα και τον Άνθρωπο. Συμμετοχή του Ευρυτάνα Σπ. Ντασιώτη σε εικαστική έκθεση

Με κοινό εφαλτήριο την αγάπη για την Αθήνα, δημιουργοί παρουσίασαν τα έργα τους σε έκθεση υπό την αιγίδα της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Τέσσερις άνθρωποι που τους τρεις ενώνει η θητεία στο Πυροσβεστικό Σώμα (οι στρατηγοί Ιωάννης Σταμούλης, Θανάσης Τζοΐτης, Παναγιώτης Κοτρίδης) και ο Ευρυτάνας καλλιτέχνης Σπύρος Ντασιώτης, κλήθηκαν να συνομιλήσουν με Τέχνη με πηγή έμπνευσης την Αθήνα.

Η έκθεση με τίτλο «Αθήνα εικαστικώς», εγκαινιάστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «The Project Gallery» (Νορμανού 3, Μοναστηράκι) και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου. «Εφαλτήριο είναι η αγάπη για τη πόλη, την Αθήνα. Μια πόλη που γέννησε πολιτισμό, τέχνη, και πολιτική. Οι δημιουργοί είναι ερασιτέχνες εικαστικοί, με όλες τις τεχνικές και με όλα τα υλικά. Από την ξυλογλυπτική και την ζωγραφική μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη», διαβάζουμε.

«Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Γιάννη Σταμούλη να λάβω μέρος σε αυτή το καλλιτεχνικό γεγονός. Τα έργα με τα οποία συμμετέχω είναι ξυλόγλυπτα και έργα ζωγραφικής, με θέματα που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο, στην ατομική και κοινωνική του διάσταση», λέει ο Σπ. Ντασιώτης στην εφημερίδα.

Ο εικαστικός γεννήθηκε το 1967 στη Πρασιά Ευρυτανίας και μεγάλωσε στην Αλίαρτο. Στο επίκεντρο της δημιουργίας του βρίσκεται ως σημείο αναφοράς η ανθρώπινη μορφή και η θέση της στο φυσικό περιβάλλον, οι αντιδράσεις και τα πάθη του ανθρώπου. Το πιο γνωστό και χαρακτηριστικό του έργο είναι το «Πάρκο των Ψυχών» στην Πάρνηθα.

ΦΩΤΟ / ΗΛΙΑΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ