19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με την Έγκωμη Λευκωσίας αδελφοποιήθηκε ο Δήμος Καρπενησίου. Ταξίδι αντιπροσωπείας στην Κύπρο για τις υπογραφές

Αντιπροσωπεία του Δήμου Καρπενησίου μετέβη στην Έγκωμη Λευκωσίας, ώστε να υπογραφεί το Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας των δύο Δήμων, στα πλαίσια της αδελφοποίησης που αποφάσισαν τα δύο Δημοτικά Συμβούλια με ομόφωνες αποφάσεις τους. Ο Δήμος Καρπενησίου με τις υπ’ αριθ. 418/2019 και 100/2021 αποφάσεις του Δημοτικού  Συμβουλίου εξέφρασε την ομόφωνη επιθυμία του να αδελφοποιηθεί η πόλη του Καρπενησίου με την Έγκωμη Λευκωσίας. Αντίστοιχα, το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή του, στις 29 Μαρτίου 2022, να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες «για διδυμοποίηση και υπογραφή Πρωτοκόλλου Φιλίας και Συνεργασίας με τον Δήμο Καρπενησίου», να στείλει επιστολή στον Δήμο Καρπενησίου με την οποία να εκφράζει την προθυμία να φιλοξενηθεί μικρή αντιπροσωπεία από το Καρπενήσι στην Κύπρο για τη σύναψη του Πρωτοκόλλου, καθώς και να αποστείλει το προσχέδιο του κειμένου του Πρωτοκόλλου στον Δήμο Καρπενησίου, με σκοπό να οριστικοποιηθεί η αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

«Στο πλαίσιο της υπογραφής του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης του Δήμου Καρπενησίου με τον Δήμο Έγκωμης της Λευκωσίας Κύπρου, η αντιπροσωπεία του Δήμου Καρπενησίου επισκέφτηκε την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, συνοδευόμενη από το Δήμαρχο Έγκωμης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα θερμής φιλοξενίας, φιλίας, αλλά και γόνιμου διαλόγου. Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία προσφέρθηκε να στηρίξει τις προσπάθειές μας για προβολή του τόπου μας στην Κύπρο και δήλωσε αρωγός και υποστηρικτής όλων των πρωτοβουλιών της εξωστρέφειάς μας. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου προσκάλεσε τον Πρέσβη να επισκεφτεί τον τόπο μας, να γνωρίσει τις φυσικές μας ομορφιές, να ξεναγηθεί στα μουσεία μας και να γνωρίσει τον τοπικό μας πολιτισμό, τις παραδόσεις μας και τα εξαιρετικά τοπικά μας προϊόντα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καρπενησίου.

«Κατά την διάρκεια της συνάντησής μας με τον Έλληνα πρέσβη στην Λευκωσία, παρουσία του Δημάρχου Έγκωμης, και με την ευκαιρία της αδελφοποίησης των Δήμων Καρπενησίου-Έγκωμης, συζητήσαμε τους τρόπους που θα μπορούσε ο τόπος μας να αποτελέσει τουριστικός προορισμός για του Κύπριους αλλά και τόπος προετοιμασίας των Κυπριακών ομάδων. Ο πρέσβης δήλωσε γνώστης της περιοχής μας και πρόθυμος να στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία συνεργασίας των δύο Δήμων», ανέφερε ο Δημήτρης Λερογιάννης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Καρπενησίου.

Η Έγκωμη Λευκωσίας

Η Έγκωμη βρίσκεται περί τα 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Λευκωσίας. Καταλαμβάνει διοικητική έκταση 9,5 περίπου τετραγωνι­κών χιλιομέτρων και περιλαμ­βάνεται στους δήμους της Λευκωσίας. Σε Δήμο ανακηρύ­χθηκε το Φεβρουάριο του 1986 ύστερα από δημοψήφισμα που έγινε με βάση του περί Δήμων Νόμου του 1985. Βάσει της τελευταίας επίσημης απογραφής του 2011, ο πληθυσμός του Δήμου Έγκωμης ανήλθε στους 18.219 και το σύνολο των κατοικιών στις 8.349.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ