28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κατεδαφίζεται το γυμναστήριο του ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Σε εξέλιξη οι εργασίες με κόστος 150.000€ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο χώρος έχει κριθεί επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών

από την έντυπη έκδοση

Στην κατεδάφιση του γυμναστηρίου του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Καρπενησίου και των βοηθητικών χώρων αυτού, προχωρά ο Δήμος Καρπενησίου, έπειτα από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 28 Νοεμβρίου 2023. Οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2024.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χώρος έχει κριθεί επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών και για τον λόγο αυτό έχει τοποθετηθεί περίφραξη. Ωστόσο, όπως έχουν γράψει και στο παρελθόν τα Ευρυτανικά Νέα, το κτήριο έχει γίνει πολλές φορές στόχος επιθέσεων από αγνώστους, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο ήδη ετοιμόρροπο κτήριο. Υπενθυμίζεται ότι το γυμναστήριο παραμένει εδώ και 20 περίπου χρόνια εκτός λειτουργίας και οι μαθητές πραγματοποιούν το μάθημα της φυσικής αγωγής στο γειτονικό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου.

Άλλωστε, έπειτα και από σχετική έκθεση αυτοψίας της Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών, το κτήριο του γυμναστήριου του 1ου ΕΠΑΛ στο Καρπενήσι κρίθηκε επικινδύνως ετοιμόρροπο και σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 13/22-4-1929, σε περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπων κατασκευών, ο ιδιοκτήτης πρέπει να προβεί στην κατεδάφιση της κατασκευής.

Το κτήριο που κατεδαφίζεται είναι ισόγειο επιφάνειας 670 τ.μ. Ο φέρων οργανισμός, καθώς και ο διάδρομος που οδηγεί στο γυμναστήριο του κτηρίου είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοιχοπληρώσεις από οπτοπλινθοδομή και επικαλύπτεται με ξύλινη στέγη με κεραμίδια.  Οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πλήρη κατεδάφιση του κτηρίου με μηχανικά μέσα (κατεδαφίσεις, φορτοεκφορτώσεις, μεταφορές), τη μεταφορά και παράδοση των Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) σε Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων (ΣΕΔΑ), τον καθαρισμό του χώρου και την αποκατάσταση της τελικής επιφάνειας με ελαφρώς οπλισμένο σκυρόδεμα, με σκοπό την ασφαλή διέλευση των μαθητών.

Το έργο έχει αναλάβει η «ΠΑΝΤΕΧΝΟΣ ΑΤΕ», εργοληπτική εταιρεία που υλοποίησε και την κατεδάφιση στο «γιαπί», κτήριο της ΠΕ Ευρυτανίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ