2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ορεινό τρέξιμο / Οι Μεγαλοχωρίτες στο βάθρο – Επιτυχίες σε Κρήτη και Λευκάδα, για Δημήτρη Ελευθερίου & Φωτεινή Κολόκα

Στην ελίτ του ελληνικού trail running έχουν καθιερωθεί αθλητές και αθλήτριες από την Ευρυτανία, συνδυάζοντας ταλέντο και σκληρή προσπάθεια απέναντι στον υψηλότερο ανταγωνισμό

από την έντυπη έκδοση

Με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών/τριών διεξήχθη ανήμερα της εθνικής επετείου (28/10) ο απαιτητικός αγώνας ορεινού τρεξίματος «Sfakia Sky Marathon», στα Σφακιά Χανίων, που διοργανώνουν το αθλητικό σωματείο «Αρκαλος» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Σφακίων.

Η εκκίνηση του ορεινού αγώνα «Sfakia Sky Marathon» δόθηκε στις 8:00 το πρωί, μέσα από το φέρρυ της ΑΝΕΝΔΥΚ στο Λουτρό Σφακίων, με τους αθλητές να καλούνται να καλύψουν την απόσταση των 44,1 χιλιομέτρων και +3050μ. υψομετρικής, διασχίζοντας την κορυφή των Λευκών Ορέων (Πάχνες 2.454μ.) και τερματίζοντας στην πλατεία της Ανώπολης. Νικητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Μεγαλοχωρίτης Δημήτρης Ελευθερίου με χρόνο 5:22:15, πιστοποιώντας πως αποτελεί εκ των κορυφαίων Ελλήνων δρομέων στο χώμα.

Μια ημέρα αργότερα, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, διεξήχθη στο Λιμάνι Νικιάνας Λευκάδας ο Ορεινός Αγώνας Lefkas Trail Run, με διαδρομές 23 χλμ, 13 χλμ, 5 χλμ και 600μ. Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας, ο Αθλητικός Σύλλογος Λευκάδας «Φίλανδρος», ο Δήμος Λευκάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ). Στην κατηγορία γυναικών, η Φωτεινή Κολόκα, επίσης από το Μεγ. Χωριό Ευρυτανίας, ήταν εξαιρετική και με χρόνο 2:38:37 τερμάτισε στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας μια ακόμα θέση στο βάθρο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ