26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών ξεναγήθηκε στο ΚΙΠΕ, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Ευρυτανία, με αφορμή την πρόσκληση του Μητροπολίτη Καρπενησίου για τον εορτασμό της Παναγίας της Προυσιώτισσας [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ], ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στο Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας.

Στο ΚΙΠΕ έγινε δεκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό, την Περιφερειακή Σύμβουλο, Κατερίνα Καλαντζή, και τους υπευθύνους του μουσείου, Ηλιάνα Ζιώγα και Αθανάσιο Αθανασιά.

Ο ποιμενάρχης της όμορης Ι.Μ. γνώρισε πτυχές από την ιστορική πορεία του τόπου στο διάβα του χρόνου, τις σημαντικότερες μορφές που ανέδειξε η Ευρυτανία, αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα κ.α., ενώ έζησε και τη διαδραστική (VR) εμπειρία ξενάγησης στον βυθισμένο ναό της Επισκοπής, τη Μάχη του Κεφαλοβρύσου.

“Η επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (…) αποτέλεσε για μένα ενός άλλου είδους προσκύνημα”, έγραψε, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο επισκεπτών ο Συμεών, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια για την προσπάθεια που επιτελείται στο ΚΙΠΕ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ