2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον π. Θωμά Χρυσικό, κληρικό με καταγωγή από την Ευρυτανία – Έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου

Με καταγωγή από τη Δυτική Φραγκίστα, ο π. Θωμάς Χρυσικός διακονεί στον ιστορικό ναό της Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα και τιμήθηκε από τον κ.κ. Βαρθολομαίο

από την έντυπη έκδοση

Tο οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου έλαβε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Χρυσικός, κληρικός με καταγωγή από την Ευρυτανία.

Την περασμένη Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2023, «η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε ένδειξη στοργής και εκτιμήσεως προς τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Θωμά Χρυσικό, εκλεκτό κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, απένειμε σε αυτόν το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου», αναφέρει το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο π. Θωμάς Χρυσικός, με καταγωγή από την Ανατ. Φραγκίστα Ευρυτανίας, επί σειρά ετών διακονεί ως προϊστάμενος στον ιστορικό ναό της Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου, στο κέντρο της Αθήνας. Υπηρέτησε ως αρχιδιάκονος τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες εβδομάδες, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε απονείμει, σε ειδική τελετή στην Κωνσταντινούπολη, το οφφίκιο του μεγάλου Πρωτοπρεσβυτέρου σε έναν ακόμα Ευρυτάνα κληρικό, τον π. Ιωάννη Λιάπη, της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου.

Τα οφφίκια είναι εκκλησιαστικοί τιμητικοί τίτλοι, που απονέμονται σε λαϊκούς και στον ανώτερο ή τον κατώτερο κλήρο, από τον Πατριάρχη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ