3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πάνος Λιάγκας: “Να διορθώσουμε τα περσινά λάθη” – Δεύτερος αρχηγός του Λεβαδειακού ο Καρπενησιώτης αμυντικός

Όνειρο έμεινε πέρυσι για τον Λεβαδειακό η προσπάθεια ανόδου στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα του Παναγιώτη Λιάγκα υπέστη μοιραία ήττα στην Ξάνθη, στην τελευταία αγωνιστική των play off. Για τη σεζόν 2021-2022 οι φιλοδοξίες διατηρούνται υψηλές, καθώς οι Βοιωτοί έχουν «χτιστεί» για να ανέβουν στη Super League, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα συνδυάζει εμπειρία και ενθουσιασμό.

Λιάγκας: Μόνος στόχος η άνοδος”

Αναπόσπαστο κομμάτι του Λεβαδειακού είναι ο «δικός μας», Παναγιώτης Λιάγκας, ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός που πριν λίγα χρόνια έφυγε από το Καρπενήσι για να ενταχθεί στην ομάδα Κ20 των Βοιωτών και τον Αύγουστο του 2018 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, πενταετούς διάρκειας.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, όπως έχουμε δείξει στα φιλικά. Πλέον, αναμένουμε όλοι το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα· αποκλειστικός στόχος είναι -και πάλι- η άνοδος, που πέρυσι τη χάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι», λέει στα «Ευρυτανικά Νέα» (έντυπη έκδοση) ο γεννημένος τον Νοέμβριο του 1999 ποδοσφαιριστής.

Στα τέλη Ιουλίου ο Λεβαδειακός πραγματοποίησε το βασικό στάδιο προετοιμασίας του στο Καρπενήσι (εγκαταστάσεις Avaris), με τους ανθρώπους της ομάδας να δίνουν έμφαση τόσο στο κομμάτι της τακτικής, όσο και στη φυσική κατάσταση.

Ο Λιάγκας παραδέχεται ότι με τη νέα μορφή του πρωταθλήματος (30 ομάδες σε δύο ομίλους), «η προσπάθεια ανόδου γίνεται ακόμα πιο δύσκολη», ωστόσο, τονίζει, ότι άπαντες στην ομάδα εμφανίζονται αποφασισμένοι.

Πού χάθηκε πέρυσι η άνοδος; «Στη διάρκεια της σεζόν, χάσαμε κάποιους σημαντικούς βαθμούς μέσα στην έδρα μας, γιατί, για παράδειγμα, στον πρώτο γύρο είχαμε τρεις ισοπαλίες σε παιχνίδι που οφείλαμε να έχουμε νικήσει», απαντά ο 22χρονος αμυντικός και τονίζει ότι «πρέπει φέτος να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, να μην έχουμε πολλές απώλειες βαθμών».

Ο Π. Λιάγκας ορίστηκε 2ος αρχηγός του Λεβαδειακού για τη σεζόν 2021-2022 (1ος ο Μεχία). «Σίγουρα αποτελεί τιμή μου το γεγονός ότι η ομάδα δείχνει εμπιστοσύνη σε μένα· άλλωστε, νιώθω οικογένειά μου τον Λεβαδειακό, όντας σχεδόν έξι χρόνια στον σύλλογο», σχολιάζει στην εφημερίδα.

Στο Νότιο Όμιλο

Στο νέο πρωτάθλημα της SL2 έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής τριάντα (30) ομάδες (μαζί με τις 4 Β’ ομάδες των ΠΑΕ της SL) και η εκκίνηση θα δοθεί -πλην απροόπτου- το Σαββατοκύριακο 9-10 Οκτωβρίου. Ο Λεβαδειακός θα αγωνίζεται στο Νότιο Όμιλο, ο οποίος θα περιλαμβάνει ακόμα τις εξής ομάδες: Αιγάλεω, Αστέρα Βλαχιώτη, Διαγόρα, Επισκοπή, Εργοτέλη, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Κηφισιά, Ολυμπιακό Βόλου, Καραϊσκάκη, Ιεράπετρα, Χανιά, ΑΕΚ Β’, Παναθηναϊκό Β’.

Οι τέσσερις τελευταίοι κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν και οι δύο πρωταθλητές θα παίξουν μεταξύ τους μπαράζ. Ο νικητής θα ανέβει στην πρώτη κατηγορία ενώ ο χαμένος θα έχει μια ακόμη ευκαιρία, παίζοντας μπαράζ με τον 13ο της SL1.

“5άρα” και άνετη πρόκριση (vid)

Η νέα χρονιά ξεκίνησε για τους Βοιωτούς με τον θεσμό του Κυπέλλου. Ο Λεβαδειακός επικράτησε με σκορ 0-5 του Ποσειδώνα, στον αγώνα που έγινε (26/9) στο δημοτικό γήπεδο της Μηχανιώνας, για τη Γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος 2021-2022, και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού. Βασικός αγωνίστηκε ο Λιάγκας.
Στο 11’ ο Poletto με διπλή προσπάθεια, έπειτα από ωραία ομαδική ενέργεια άνοιξε το σκορ.Στο 40’ ο Λινάρδος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2. Στο 44’ έπειτα από αντεπίθεση, ο Nili με πλασέ διαμόρφωσε το 0-3, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Στο 55’ ο Βρακάς με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-4 και στο 60’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Παναγιώτου από τα δεξιά και κεφαλιά αμυντικού των γηπεδούχων η μπάλα κατέληξε αυτογκόλ, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο το 0-5, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, καθώς λίγο πριν τη λήξη της ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων νίκησε στο τετ α τετ τον Αλμπάνη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ