27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παρέα φίλων έχασε τον προσανατολισμό της σε δύσβατη περιοχή στα Τοπόλιανα και ζήτησε βοήθεια μέσω του 112 – Η επέμβαση του Ο.Σ. Αγράφων

Αίσια κατάληξη είχε η περιπέτεια 4 νέων ανθρώπων που έχασαν τον προσανατολισμό τους σε δύσβατη περιοχή στα Τοπόλιανα Ευρυτανίας, το βράδυ του Σαββάτου (23/7). Οι πεζοπόροι (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) ειδοποίησαν για βοήθεια μέσω του τηλεφώνου εκτάκτου ανάγκης.

Η παρέα είχε ξεκινήσει να πεζοπορεί σε υπό διαμόρφωση μονοπάτι παράλληλα του Γρανιτσιώτη ποταμού, όταν, αργά το απόγευμα, βρέθηκε σε δύσβατο σημείο-αδιέξοδο και δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο της επιστροφής. Καθώς η ώρα περνούσε και δεν έβρισκαν λύση, μέσω του 112 ζήτησαν βοήθεια ενημερώνοντας ότι είχαν χαθεί.

Πυροσβέστες από το Κλιμάκιο της Γρανίτσας και την Π.Υ. Καρπενησίου έσπευσαν για βοήθεια, ωστόσο δε χρειάστηκε να επέμβουν καθώς τους… πρόλαβε ο Θωμάς Νταβαρίνος, Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων.

Ο έμπειρος ορειβάτης βρισκόταν στην περιοχή για εργασίες διάνοιξης αναρριχητικών διαδρομών και μέσα σε λίγη ώρα κατάφερε να εντοπίσει το πού βρίσκονταν οι 4 φίλοι, οδηγώντας τους, εν τέλει, με ασφάλεια στο σημείο απ’ όπου είχαν ξεκινήσει, το χωριό Τοπόλιανα, λίγο πριν τις 10 το βράδυ.

Η περιπέτεια έληξε χωρίς δυσάρεστα, ωστόσο υπενθυμίζει την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν όσοι πραγματοποιούν δραστηριότητες στη φύση, ιδίως σε περιοχές που δεν γνωρίζουν καλά.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ