26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Προσοχή στον πάγο! Στα ανατολικά οι χιονοπτώσεις στην Ευρυτανία, πιθανές παγίδες λόγω ολικού παγετού – Ετοιμοπόλεμη η ΠΕ Ευρυτανίας

Λίγα χιόνια αλλά ολικός παγετός στην Ευρυτανία

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, η κακοκαιρία Barbara αφορά, κατά κύριο λόγο, την ανατολική Ελλάδα. Στο επίκεντρο των χιονοπτώσεων βρίσκονται ήδη περιοχές όπως η Εύβοια, η Αττική, η Βοιωτία, οι Σποράδες, τα νησιά των Κυκλάδων και η βόρεια Κρήτη. Στην Ευρυτανία, παροδικές χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα ανατολικά του νομού, δίχως να προκαλούν, τουλάχιστον προς το παρόν, ιδιαίτερα προβλήματα.

Αντιθέτως, προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί όσον αφορά τον πάγο. Σε μεγάλο τμήμα της Ευρυτανίας, η θερμοκρασία δεν θα ανέβει πάνω από το μηδέν, θα επικρατήσει, δηλαδή, ολικός παγετός. Σε σημεία με πάγο, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, ενημερώνει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, κ. Άρης Τασιός. Στο Καρπενήσι, η θερμοκρασία (ώρα 13:00) βρίσκεται στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ τη Δευτέρα (6/2) θα καταγραφούν και -10 βαθμοί. Στο Βελούχι, σήμερα νωρίς το πρωί η πραγματική αίσθηση της θερμοκρασίας υπολογίστηκε στους -20c.

«Με τον στόλο μας σε ετοιμότητα (16 εκχιονιστικά μηχανήματα), με σταθμούς άλατος σε 7 σημεία που καλύπτουν όλο τον Νομό (Καρπενήσι, Φουρνά, Δομνίστα, Προυσό, Βίνιανη, Κρυονέρι και Ραπτόπουλο) και με μισθωμένα μηχανήματα σε αναμονή, διατηρούμε το οδικό μας δίκτυο λειτουργικό. Στον Νομό μας οι χιονοπτώσεις ήταν και αναμένονται να είναι ασθενείς ειδικά στα πολύ ορεινά, αλλά επικρατεί ολικός παγετός. Το οδικό μας δίκτυο είναι γενικά χωρίς αλυσίδες αλλά με σημειακό παγετό ειδικά στα ορεινά σημεία όπου οι αλυσίδες είναι απαραίτητες (Φιδάκια, Στένωμα, Βράχο, Αραποκέφαλα, Αγ. θεοδώρους, προς Κρίκελο – Δομνίστα)», αναφέρει ο κ. Τασιός για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρυτανία και την προετοιμασία της ΠΕ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ