3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πρώτες Βοήθειες στο νοσοκομείο. Χρήσιμο σεμινάριο πραγματοποίησε το ΕΚΑΒ Καρπενησίου

Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν ζωτική γνώση για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και περιλαμβάνουν τις βασικές τεχνικές αναζωογόνησης, την αντιμετώπιση αιμορραγιών, την παροχή βοήθειας σε πνιγμένους κ.α. Στο ενδονοσοκομειακό περιβάλλον, η αποτελεσματική παροχή βοήθειας κρίνεται συχνά σωτήρια

Εκτός από την κρίσιμη για τη δημόσια υγεία επιχειρησιακή δράση του ΕΚΑΒ, βασική προτεραιότητα αποτελεί η δράση του στον τομέα της εκπαίδευσης των επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό εκπαιδεύονται στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες φορέων που μπορεί να έχουν εμπλοκή στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Πρόσφατα, το ΕΚΑΒ Καρπενησίου πραγματοποίησε με επιτυχία σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, που περιλάμβανε και πρακτική εξάσκηση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Ενισχύει τις δεξιότητες του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, επιτρέποντας στους εργαζομένους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά επείγουσες καταστάσεις, ενώ αυξάνει την ικανότητά τους να παρέχουν γρήγορη και αποτελεσματική βοήθεια και αναβαθμίζει τη γενική ποιότητα της φροντίδας που παρέχεται στους ασθενείς.

«Ευχαριστούμε πολύ το ΕΚΑΒ για το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που πραγματοποίησε στο Γ.Ν. Καρπενησίου στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους διασώστες-εκπαιδευτές Θοδωρή Τσώνη, Σπύρο Μαχαλιώτη, Δήμητρα Ράφα, που με μεγάλη προθυμία, επαγγελματισμό και υπομονή, μας μετέφεραν τις γνώσεις και εμπειρίες τους», σημειώνει η Μάρθα Ζαγκότση, Προϊσταμένη στη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου. «Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση που μας κάνατε. Με ιδιαίτερη χαρά πήγαμε στους συναδέλφους υγείας να φρεσκάρουμε τα πρωτόκολλα Πρώτων Βοηθειών και για άλλη μια φορά αποδείχτηκε η καλή συνεργασία ΕΚΑΒ Καρπενησίου και Γ.Ν. Καρπενησίου», αναφέρει ο Θ. Τσώνης, Υπεύθυνος Τομέα Καρπενησίου του ΕΚΑΒ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ