2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πυροσβέστες από την Ευρυτανία, συνδράμουν στη μεγάλη φωτιά των Δερβενοχωρίων – Διαρκείς περιπολίες και ανάκληση αδειών

Πυροσβέστες από την Ευρυτανία ενισχύουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και των συναδέλφων τους, στις μεγάλες φωτιές που μαίνονται στην περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στα Ευρυτανικά Νέα, ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Ευρυτανίας, Στέργιος Φυσέκης, την Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 στη φωτιά των Δερβενοχωριών κατέφθασαν δύο (2) μεγάλες υδροφόρες 2,5 τόνων, με προσωπικό τεσσάρων (4) ατόμων, καθώς και μια μικρότερη υδροφόρα με αξιωματικό και οδηγό· το προσωπικό αντικαθίσταται έπειτα από τη συμπλήρωση 24ωρης βάρδιας.

Εξάλλου, διαρκείς και καθημερινές είναι οι περιπολίες των πυροσβεστών σε όλη την Ευρυτανία, με στόχο την πρόληψη εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Ευρυτανία βρίσκεται στον χάρτη με χρώμα μπλε (μέση επικινδυνότητα).

Εξάλλου, ανακλήθηκαν οι άδειες όλου του ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι νεωτέρας λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών που μαίνονται στην χώρα. Σημειώνεται, ότι όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ