26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στους -8 βαθμούς το Καρπενήσι σήμερα το πρωί, έως και -15 έπεσε η θερμοκρασία στο Βελούχι – Διατηρείται ο παγετός, η πορεία του καιρού

Ολικός παγετός στην Ευρυτανία, στις 10 άνοιξαν σήμερα τα σχολεία

Συνθήκες ισχυρού παγετού επικρατούν στην Ευρυτανία, όπου οι ελάχιστες θερμοκρασίες έπεσαν, το πρωί της Δευτέρας (6/2), ακόμα και σε διψήφιες αρνητικές τιμές.

Στα 1.860μ. του Βελουχιού, ο υδράργυρος κατρακύλησε στους -15 βαθμούς Κελσίου, με την πραγματική αίσθηση να φθάνει στους -19c. Στην πόλη του Καρπενησίου τα θερμόμετρα έδειξαν -7,8 βαθμούς, ενώ στη Μυρίκη η ελάχιστη ήταν -8.7 βαθμοί. Στη Ράχη Τυμφρηστού η θερμοκρασία έπεσε δέκα βαθμούς κάτω από το μηδέν (-10,2c), όπως και στο Μπαγασάκι.

Για την αντιμετώπιση του πάγου στο οδικό δίκτυο, η Π.Ε. Ευρυτανίας έχει επιστρατεύσει μηχανήματα και αλατιέρες. «Με την κίνηση 10 εκχονιστικών μηχανημάτων από νωρίς το πρωί αντιμετωπίζουμε τον ολικό παγετό. Συνιστώ προσοχή στις μετακινήσεις», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Άρης Τασιός.

Όπως αναμενόταν, οι χιονοπτώσεις της Κυριακής (5/2) αφορούσαν, κατά κύριο λόγο, τα ανατολικά τμήματα της Ευρυτανίας (Ράχη Τυμφρηστού, Κρίκελλο, Δομνίστα, Φουρνά, Άγιος Νικόλαος κ.α.). Το χιόνι στο Καρπενήσι δεν δημιούργησε προβλήματα, ωστόσο, καθώς αναμένεται ολικός παγετός για αρκετά 24ωρα, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, εξάλλου, όλες οι σχολικές μονάδες στον ν. Ευρυτανίας άνοιξαν σήμερα στις 10 το πρωί, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Για το προσεχές διάστημα, το τσουχτερό κρύο θα διατηρηθεί, δεν θα συνοδεύεται, όμως, από χιονοπτώσεις.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ