4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Δαδιά

Οι αντιπυρικές ζώνες φρέναραν τις φλόγες – Το πρόβλημα παραμένει νοτιοδυτικά στο πυκνό δάσος –  Ένα Mi8 και δυο Tractors επιχειρούν από αέρος – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν  τα πύρινα μέτωπα  στη Δαδιά, ειδικά και μετά τη βροχή που ξέσπασε στην περιοχή, νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί στα βορειοανατολικά προς Λυκόφως, στα βορειοδυτικα προς Δαδιά και στα δυτικά.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, όπως αναφέρει το protothema.gr, το βόρειο τμήμα της φωτιάς, προς το χωριό και τις εγκαταστάσεις της Μονάδας, εξελίσσεται καλά, καθώς εκτιμάται ότι λειτούργησε αποτελεσματικά η αντιπυρική ζώνη και η διαπλάτυνσή της.

Το βορειοανατολικό τμήμα της φωτιάς, προς τη Μονή και το δασικό φυτώριο, επίσης έχει καλύτερη εικόνα, καθώς λειτούργησε πολύ καλά η ζώνη που ανοίχτηκε από τις δυνάμεις (υλοτόμους και πυροσβέστες) περιμετρικά της Μονής.

Αυτή την ώρα όλος ο σχεδιασμός και η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται κυρίως στο δύσκολο νοτιοδυτικό μέτωπο. Ο βόρειος άνεμος έχει επιδεινώσει την κατάσταση σε αυτό το τμήμα, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να έχει εξαπλωθεί αρκετά. Στο σημείο αυτό δεν βρέχει. Δεν έχει θιχτεί ωστόσο η ζώνη Α1 Προστασίας της Φύσης του πάρκου, ενώ στην Α2 το 30% περίπου εντός της καείσας περιοχής, λόγω φύσης πυρκαγιάς (έρπουσα) και γλωσσών που δημιουργήθηκαν παραμένει άκαυτο και ζωντανό.

Νωρίτερα, λόγω καιρού δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, ωστόσο λίγο μετά τις 9 το πρωί το συντονιστικό ελικόπτερο έδωσε το «οκ» για να σηκωθούν ένα Mi8 και δυο  Tractors.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης με το κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται από χθες στην περιοχή. Στις 09:00 έχει σύσκεψη με τον δήμαρχο, τον περιφερειάρχη και Αντιπεφερειάρχη, την επιτελική ομάδα του ΠΣ, τις δασικές υπηρεσίες, την ΕΛΑΣ και τον Στρατό.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: Kostas Poirazidis

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ