26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συνολικά 120 Αγραφιώτες εξετάστηκαν για την καρδιά τους, στο πλαίσιο επίσκεψης γιατρών του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος σε δημότες και δημότισσες των Αγράφων, αλλά και γειτονικών δήμων που επισκέφθηκαν το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας για να υποβληθούν σε υπέρηχο καρδιάς, ηλεκτροκαρδιογράφηµα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης κ.ο.κ.

Οι γιατροί του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων, εξέτασαν 120 άτομα περίπου. «Η δράση απευθυνόταν σε ανθρώπους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα, καθώς ζουν σε απομακρυσμένα χωριά και για αυτό τον λόγο η συνεισφορά της επιστημονικής ομάδας που μας επισκέφτηκε, είναι ανεκτίμητη και ευεργετική», αναφέρει σχετικά ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης. 

«Η ανταπόκριση των κατοίκων της Γρανίτσας ήταν πολλή μεγάλη, γεγονός που μας συγκίνησε ιδιαίτερα, καθώς ο σκοπός της Κοινωνικής αυτής Δράσης του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. είναι ακριβώς η προσφορά στους συνανθρώπους μας που ζουν σε απομακρυσμένα σημεία της χώρας μας και χρειάζονται πρόσβαση στην τακτική ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα! Η συνεισφορά των επιστημονικών συνεργατών του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. γιατρών καρδιολόγων κ.κ. Γ. Οικονόμου, Χρ. Σιμοπούλου, Ν. Κατσιάδα και Α. Θεοδωροπούλου ήταν πολύτιμη και απρόσκοπτη!», αναφέρει το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας που είναι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και τους γιατρούς για την πολύτιμη και ευγενική υποστήριξη τους προς τους κατοίκους του δήμου μας, αναδεικνύοντας την τεράστια σημασία τόσο της πρόληψης, όσο και της παρακολούθησης της καρδιαγγειακής υγείας και ευχόμαστε να συνεχίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη βοήθεια τους σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη», τονίζει, τέλος, ο δήμαρχος Αγράφων.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ