3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συντονισμός & συνεργασία ενόψει χειμώνα. Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ευρυτανίας

Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου

από την έντυπη έκδοση

Με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει του χειμώνα και των καιρικών φαινομένων, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, υπό τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αριστείδη Τασιό. Η σύσκεψη έγινε στο γραφείο του αντιπ/ρχη, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, και χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.

Στη συνεδρίαση έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2023 και σχεδιασμός δράσης για την αντιμετώπιση κινδύνων από́ χιονοπτώσεις, παγετό και ακραία καιρικά́ φαινόμενα, για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024. Επίσης, έγινε αναφορά και ενημέρωση για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση σεισμού.

«Στο σημερινό (σ.σ. 10/11) Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε την ετοιμότητα και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της χειμερινής περιόδου για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων, πλημμυρικών φαινομένων αλλά και σεισμών», αναφέρει ο κ. Τασιός.

Μεταξύ άλλων, στο ΣΟΠΠ της ΠΕ Ευρυτανίας συμμετείχε και το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας. Όσον αφορά στην επικινδυνότητα για πτώση χιονοστιβάδων στη θέση «Βράχος» (δρόμος προς Αγία Τριάδα-Φουρνά), ο πρόεδρος του ΕΔΣΕ πρότεινε να κλείνει ο οδικός άξονας για όσο διάστημα κρίνεται απαραίτητο και να δίνεται πρόσβαση από εναλλακτικό δρόμο που υπάρχει σε χαμηλότερο υψόμετρο, από την ανατολική πλευρά του Βελουχίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ