3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τα παιδιά ζωγράφισαν την αναπηρία. Τα αποτελέσματα διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Ευρυτανίας

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρότερων ηλικιών σχετικά με την αναπηρία, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας διοργάνωσε μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής και απένειμε χρηματικά έπαθλα.

«Τελικά, τι είναι αναπηρία;»: Το ερώτημα είχε απευθύνει πριν από μήνες ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας, προς τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του νομού, ανακοινώνοντας την έναρξη διαγωνισμού παιδικής ζωγραφιάς.

Τα αποτελέσματα έγιναν πρόσφατα γνωστά, ωστόσο μάλλον περισσότερη σημασία έχει η μεγάλη συμμετοχή και η συγκινητική ανταπόκριση των παιδιών, που μέσα από χρώματα και σχέδια περιέγραψαν την αναπηρία. Ο διαγωνισμός εντάχθηκε στο πλαίσιο δράσεων του τοπικού συλλόγου για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γύρω από το θέμα· προς αυτήν την κατεύθυνση, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις-ομιλίες σε χωριά του δήμου Αγράφων.

«Παραλάβαμε συνολικά 230 παιδικές ζωγραφιές. από τα τέσσερα δημοτικά σχολεία του Καρπενησίου και από τα δημοτικά σχολεία Αγράφων, Δυτικής Φραγκίστας και Παλαιοκατούνας», λέει στα Ευρυτανικά Νέα η πρόεδρος του συλλόγου, κα Αναστασία Κριπάση-Μπάρκα. «Η επιλογή», παραδέχεται, «ήταν δύσκολη, αλλά ο σκοπός μας να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, έφερε αποτέλεσμα. Λάβαμε συγκινητικά και υπέροχα μηνύματα».

Τα αποτελέσματα

Την Κυριακή 20/12 συνεδρίασε διαδικτυακά η επιτροπή που είχε οριστεί για τον διαγωνισμό και ακολούθως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Το 1ο βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ, απονέμεται στη Γ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αγράφων. Το 2ο βραβείο (και 150 ευρώ) παραλαμβάνει η Στ’1 τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, ενώ το 3ο βραβείο μοιράστηκαν η Ε’ τάξη του 1ου Δ.Σ., η Γ’ τάξη του 2ου Δ.Σ. και η Στ’ τάξη του 4ου Δ.Σ. (75 ευρώ σε κάθε τάξη).

Ύστερα από απόφαση του Δ.Σ., ο σύλλογος θα απονείμει και ειδικά βραβεία (και έπαθλα των 100 ευρώ) για την κατηγορία πρωτότυπης ομαδικής ζωγραφιάς-κατασκευής. Απονέμονται στη Γ’2 τάξη του 3ου Δ.Σ. Καρπενησίου και το Δημοτικό Σχ. Παλαιοκατούνας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ