3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τι κρύβουν τα έγκατα της ευρυτανικής γης; Εξερευνώντας την ποταμοσπηλιά στο Σύχνικο των Αγράφων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χειμερινή αποστολή εξερεύνησης στην Ποταμοσπηλιά, στο Σύχνικο Ευρυτανίας

Φυσικά μνημεία που λειτουργούν και ως «παράθυρα» στο παρελθόν, είναι τα σπήλαια. Γεμάτα μυστήριο, προκαλούν τους ειδικούς να τα ανακαλύψουν. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες απίστευτης ωραιότητας, «αρχιτεκτονική» δομή που δημιουργεί θαλάμους, υπόγεια νερά, χλωρίδα και πανίδα, δημιουργούν ανεπανάληπτα υπόγεια τοπία.

Τα Ευρυτανικά ΝΕΑ έχουν ασχοληθεί με τον σπηλαιολογικό πλούτο της Ευρυτανίας, που παραμένει, εν πολλοίς, αναξιοποίητος. O σπηλαιολογικός τουρισμός, άλλωστε, είναι μία ακόμη μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια καθίσταται διαρκώς ολοένα και πιο δημοφιλής, από Έλληνες και ξένους που ανακαλύπτουν τα γεμάτα μυστήριο, λαϊκές δοξασίες και μύθους σπήλαια.

Σημαντική συμβολή στην ανάδειξη σπηλαίων της Ευρυτανίας έχει ο Κωνσταντίνος Μπακολίτσας, Βιολόγος και Σπηλαιολόγος, που πρόσφατα εξερεύνησε την ποταμοσπηλιά στο Σύχνικο (Κεφαλόβρυσο) Μοναστηρακίου Δήμου Αγράφων, «ένα σημαντικό ευρυτανικό σπήλαιο», όπως ο ίδιος αναφέρει. Μάλιστα, η συγκεκριμένη αποστολή έφερε στο φως και ένα δεύτερο σπήλαιο στο Σύχνικο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ