30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Φώτης Θεοχάρης και το όνειρο το Κ2. Το καλοκαίρι η μεγάλη αποστολή του Ευρυτάνα ορειβάτη / από την έντυπη

από την έντυπη έκδοση

Για τις αρχές Ιουνίου προγραμματίζεται η έναρξη της ορειβατικής αποστολής του Ευρυτάνα Φώτη Θεοχάρη, με στόχο την κορυφή Broad Peak (8047μ.) και το θρυλικό Κ2 (8611μ.)

Παρότι η πανδημία ορθώνει εμπόδια, το πιο φιλόδοξο εγχείρημα στην ορειβατική του καριέρα θα επιχειρήσει ο Φώτης Θεοχάρης, αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, που το προσεχές καλοκαίρι θα προσπαθήσει να ανέβει σε δύο «οχτάρες» κορυφές.

Η αποστολή που ήταν προγραμματισμένη για το 2020, αναβλήθηκε για το καλοκαίρι του 2021 και περιλαμβάνει ανάβαση στο Broad Peak των 8047 μέτρων και το περίφημο Κ2 των 8.611 μέτρων -το, κατά πολλούς, δυσκολότερο βουνό του κόσμου.

«Η πανδημία μάς στιγμάτισε, άλλαξαν πολλά στη ζωή μας και δη στην ορειβατική ζωή μας. Έπρεπε να το αποδεχτούμε αλλά τα όνειρα και οι επιθυμίες είναι αυτά που μας κρατάνε ζωντανούς», αναφέρει ο Θεοχάρης και περιγράφει τα βασικά σημεία της αποστολής: «Ξεκινάει στις αρχές Ιουνίου με προορισμό το Ισλαμαμπάντ, πρωτεύουσα του Πακιστάν, και από εκεί ένα trekking μερικών ημερών φθάνει στο BC Broad Peak· στόχος είναι να γίνει ο εγκλιματισμός στο υψόμετρο και η ανάβαση στην κορυφή 8047μ (Broad Peak) και αν όλα πάνε καλά και θεού επιτρέποντος, η ανάβαση στην κορυφή του Κ2 (8611μ). Η διάρκεια όλου του εγχειρήματος θα είναι 2 μήνες».

«Οι μέρες περνούν», γράφει ο 29χρονος ορειβάτης με καταγωγή από τη Βίνιανη, «και αφοσιώνομαι ακόμη περισσότερο στον στόχο μου, που δεν είναι άλλος από να καταφέρω να αντικρύσω τη θέα από τα ψηλά βουνά του Καρακορούμ. Τι είναι αυτό που κάνει έναν ορειβάτη να ανεβαίνει στα βουνά; Δεν υπάρχει γενική απάντηση, ο κάθε ορειβάτης ανεβαίνει για τους δικούς του λόγους. Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία! Το βουνό δίνει την ελευθερία στην ψυχή να ταξιδέψει».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ