4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Άναψαν για τα καλά τα τζάκια στην Ευρυτανία, έπεσε το πρώτο χιόνι στο Βελούχι – Η εξέλιξη του καιρού (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Χαμηλές θερμοκρασίες σε Καρπενήσι και χωριά

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο καλοκαιρίας, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ο χειμώνας έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρυτανία.

Η αλλαγή του καιρού ξεκίνησε από την Παρασκευή (17/11) με τοπικές βροχές, που έγιναν πιο έντονες και γενικευμένες στη διάρκεια της νύχτας-ξημερώματα Σαββάτου (18/11). Παράλληλα είχαμε την επικράτηση πολύ ενισχυμένων βορειοδυτικών ανέμων και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα οι βροχές να «μεταφράζονται» σε χιονοπτώσεις στα πολύ μεγάλα υψόμετρα -κυρίως άνω των 1.700 μέτρων.

Έτσι, οι πρώτες -ισχνές- χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στο Βελούχι, με την Ψηλή Κορφή (2.314μ.) να ξεπροβάλλει στα λευκά το πρωί του Σαββάτου (18/11). Στο Χιονοδρομικό Κέντρο, τα θερμόμετρα έδειχναν -1c, ενώ τσουχτερό είναι το κρύο στο Καρπενήσι και τα χωριά, με τα τζάκια και τα καλοριφέρ να έχουν μπει, πλέον, στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Την Κυριακή (19/11) οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στην Ευρυτανία περιμένουμε βελτίωση και επικράτηση ηλιόλουστου καιρού, παρότι η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και η ψύχρα θα είναι αισθητή.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το πρώτο χιόνι στο Βελούχι

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ