28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Απίστευτο κι όμως αληθινό… Έκλεψαν (!) τον απινιδωτή από το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου – Μήνυση υπέβαλε σήμερα ο δήμος

Οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές είναι φορητές συσκευές που επαναφέρουν τον καρδιακό ρυθμό στη σωστή συχνότητά του. Πλέον είναι εύχρηστοι και έτσι σχεδιασμένοι ώστε να χρησιμοποιούνται σε έκτακτες περιπτώσεις όποτε και όπου δεν υπάρχει άμεση ιατρική βοήθεια. Κυριολεκτικά, μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Με αυτή τη σκέψη, πρόσφατα ο Δήμος Καρπενησίου προχώρησε στην προμήθεια (με δαπάνη 4.500 ευρώ) και εγκατάσταση τριών απινιδωτών σε χώρους άθλησης: στο στάδιο του γυμνασίου, στο κλειστό κολυμβητήριο και στο αθλητικό κέντρο. Μια από τις ιατρικές συσκευές, εκείνη που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κεντρικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο προπονητικό κέντρο, μυστηριωδώς… εξαφανίστηκε. Το πρωί της Τετάρτης (21/6), ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιάννης Σβερώνης, κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων· στα Ευρυτανικά Νέα μιλά για ένα πολύ λυπηρό γεγονός.

«Περίπου 1,5 μήνα με την τοποθέτηση των απινιδωτών σε τρεις αθλητικούς χώρους -στο κολυμβητήριο, στο γήπεδο του γυμνασίου και στο αθλητικό μας κέντρο-, χθες το απόγευμα ο φύλακας-συντηρητής του αθλητικού κέντρου, με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσε πως ο απινιδωτής που είχε τοποθετηθεί έξω από τα αποδυτήρια του κεντρικού γηπέδου, έλειπε…», δηλώνει ο αντιδήμαρχος στην εφημερίδα. Η παρουσία του διαπιστώθηκε για τελευταία φορά το μεσημέρι της Κυριακής (18/6), προσθέτει.

Σήμερα (21/6) το πρωί, ο αντιδήμαρχος κ. Σβερώνης επισκέφθηκε το Α.Τ. Καρπενησίου και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων για το περιστατικό. «Είναι ένα γεγονός που μας λυπεί αφάνταστα, γιατί ο απινιδωτής είναι ένα “εργαλείο” που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να σώσει μια ζωή», δηλώνει, προσθέτοντας πως «είναι κρίμα το ότι κάποιοι δεν σέβονται τη δημόσια περιουσία». Ο απινιδωτής, σημειώνει, βρισκόταν μέσα στο κουτί φύλαξής του, το οποίο για προφανείς λόγους (κάθε δευτερόλεπτο μετράει σε μια καρδιακή ανακοπή) δεν ήταν κλειδωμένο. Η αναζήτησή του στους χώρους του προπονητικού κέντρου δεν απέφερε αποτέλεσμα και έτσι, εκτιμά ο ίδιος, όλα δείχνουν πως αφαιρέθηκε σκοπίμως από αγνώστους.

Το κόστος του απινιδωτή ανέρχεται στα 1.500 ευρώ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ