26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Ζητάμε ίση αντιμετώπιση απέναντι στον Γιάννη Αντωνίου”. Δυσαρέσκεια στον ΕΟΣ Καρπενησίου, τι συζητήθηκε στη Γ.Σ.

Παρουσία χιλιάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε (29/5) στη Θεσσαλονίκη το 5ο Olympic Day Run, αγώνες τρεξίματος 10, 5 και 1,5χλμ. Η διοργάνωση πραγματοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το Ολυμπιακό Μουσείο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον ΣΕΓΑΣ και ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπισμού «Olympia», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να τιμήσει την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την επιστροφή τους στη γενέτειρά τους.

Μεταξύ των αθλητών που πήραν μέρος ήταν και ο Γιάννης Αντωνίου, πρωταθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, με δύο συμμετοχές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Με μια καυστική ανάρτηση στο facebook, ο σύλλογός του εκφράζει δυσαρέσκεια όσον αφορά στην αντιμετώπιση που έχει ο 27χρονος από τους τοπικούς θεσμούς και φορείς.

«Ο αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου Γιάννης Αντωνίου συμμετέχει σαν Olympians μαζί με άλλους μεγάλους αθλητές που έχουν αγωνισθεί στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, σε αγώνα στην Θεσσαλονίκη εκεί που είναι μεγάλη πόλη και ξέρουν να αναγνωρίζουν και να τιμούν τούς μεγάλους αθλητές, σε αντίθεση με τον τόπο που μεγάλωσε και εκπροσωπεί», αναφέρει το ποστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το θέμα αποτέλεσε και θέμα συζήτησης στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση μετ’ αρχαιρεσιών που πραγματοποίησε ο Ορειβατικός στο Καρπενήσι. «Ο Γιάννης Αντωνίου συμμετείχε στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που υπάρχει, ωστόσο η αντιμετώπιση που είχε από τους τοπικούς φορείς δεν ήταν η ανάλογη», λέει στην εφημερίδα ο Σωτήρης Παπαχρήστος, που ανανέωσε τη θητεία του ως πρόεδρος στον ΕΟΣ.

«Αυτό μας πικραίνει, μας απογοητεύει και μας δυσαρεστεί και, μάλιστα, το θέμα ήρθε και στην πρόσφατη συνέλευση που κάναμε. Εμείς απλά ζητάμε να παίρνει αυτό που του αναλογεί», τονίζει ο πρόεδρος του Ορειβατικού.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ