4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κίνδυνος για το Γεφύρι του Ξερόλυκου, παρασύρθηκε τμήμα του από τον “φουσκωμένο” Καρπενησιώτη (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Τα Ευρυτανικά Νέα αναφέρθηκαν σε ρεπορτάζ τους στα προβλήματα που προξένησε η κακοκαιρία, προβλήματα που αφορούσαν κατά κύριο λόγο καθιζήσεις και καταπτώσεις σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Άσχημα είναι τα νέα και όσον αφορά στο Γεφύρι του Ξερόλυκου, που βρίσκεται ανάμεσα στους Κορυσχάδες και τον Κώνισκο, κοντά στο Κεφαλόβρυσο.

Τα νερά του Καρπενησιώτη ποταμού κατέκλυσαν το σημείο με αποτέλεσμα τμήμα της βόρειας πρόσβασης του γεφυριού να παρασυρθεί. Όπως φαίνεται και στο οπτικό υλικό από την αυτοψία των Ε.Ν., έχει προκληθεί ζημιά λόγω αποκόλλησης πετρών στη μία πλευρά του μονότοξου γεφυριού.

Το γεφύρι χτίστηκε περί τα 1700 και στην αρχική του μορφή ήταν δίτοξο. Το όνομά του το έλαβε από την οικογένεια Ξερολύκου, που ζούσε στους Κορυσχάδες και διέθεσε τα χρήματα για την κατασκευή του. Μέχρι το 1818, αναφέρει ο τοπικός ερευνητής, Νίκος Αντωνόπουλος, όταν και κατασκευάστηκε το Γεφύρι του Δεσπότη (γκρεμίστηκε στη φοβερή νεροποντή του 1997), αποτελούσε το μοναδικό πέρασμα του ποταμού στην ανατολική πλευρά.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ