19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(Upd) Πυκνές χιονοπτώσεις το Σάββατο (16/1) στην Ευρυτανία. Υπό το μηδέν ο υδράργυρος, η εξέλιξη του καιρού

Θερμοκρασίες και υετός δεν… συγχρονίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης (14/1), με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις στην Ευρυτανία να αφορούν αποκλειστικά υψόμετρα άνω των 1000-1200μ. Η κακοκαιρία «Λέανδρος», ωστόσο, θα έχει συνέχεια και το Σάββατο (16/1) θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για αξιόλογες, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Ήδη, την Παρασκευή (15/1) η κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή, με τη θερμοκρασία στο Καρπενήσι να κινείται κάτω από το μηδέν. Η ημέρα θα κυλήσει με νεφώσεις, δίχως φαινόμενα.

Από αργά το βράδυ, ξημερώματα Σαββάτου (16/1), ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση. Με δεδομένες τις αρνητικές θερμοκρασίες που θα επικρατούν, θα αρχίσει να χιονίζει σχεδόν στο σύνολο του νομού (από τα 500μ περίπου).

Μάλιστα, τοπικά τα φαινόμενα θα λάβουν και έντονο χαρακτήρα, ενώ ρόλο στην κατανομή των χιονοπτώσεων θα παίξουν και οι βορειοανατολικοί (ΒΑ) άνεμοι. Πλην απροόπτου, στρωμένο χιόνι θα δουν για πρώτη φορά τον φετινό χειμώνα οι κάτοικοι του Καρπενησίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί από -5 έως -2 βαθμούς.

Την Κυριακή (17/1), αρχικά από τα δυτικά οι χιονοπτώσεις αναμένεται σταδιακά να σταματήσουν, ωστόσο το ψύχος θα είναι ισχυρό και η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα και στους -8 με -10 βαθμούς τοπικά. Οι βοριάδες (ΒΔ) θα εντείνουν την αίσθηση του κρύου.

Έτοιμη δηλώνει η Π.Ε. Ευρυτανίας

Η επερχόμενη κακοκαιρία έχει θέσει σε επιφυλακή την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, καθώς και τα αρμόδια όργανα των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων.

«Με τον στόλο μας σε ετοιμότητα, το προσωπικό μας σε επιφυλακή και σταθμούς αντιπαγετικού αλατιού σε Προυσό, Κρίκελλο, Αγία Τριάδα, Φουρνά, Βίνιανη, Παλαιοκατούνα και Ραπτόπουλο, είμαστε έτοιμοι για την επερχόμενη κακοκαιρία η οποία θα εμφανιστεί στον Νομό μας από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου. Θερμή παράκληση, προσοχή στις μετακινήσεις μας», αναφέρει σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης, Αριστείδης Τασιός.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ