19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέα σεζόν, νέοι στόχοι για τον Γιάννη Αντωνίου. Οι φιλοδοξίες, οι προκλήσεις, τα εμπόδια για τον πρωταθλητή του ΕΟΣ Καρπενησίου

Με στόχο τη συμμετοχή και διάκριση σε σημαντικές ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις χιονοδρομίας, ξεκίνησε την αγωνιστική χρονιά 2022-’23 ο πρωταθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, Γιάννης Αντωνίου.

από την έντυπη έκδοση

Από την Αυστρία και την Ιταλία άρχισε η νέα χιονοδρομική σεζόν για τον Ευρυτάνα πρωταθλητή του σκι, Γιάννη Αντωνίου. Η έλλειψη χιονιού δυσκόλεψε σημαντικά τη θερινή προετοιμασία του 27χρονου χιονοδρόμου από το Καρπενήσι, που στοχεύει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

«Η αλήθεια είναι ότι η σεζόν ξεκινά λίγο… απότομα, με την έννοια ότι το καλοκαίρι δεν κατάφερα να κάνω τόση προετοιμασία όση τα προηγούμενα χρόνια και ο λόγος είναι ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν από τα χειρότερα από θέμα χιονιού στην Ευρώπη. Ήταν ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι, με αποτέλεσμα τα χιόνια να λιώσουν και να μείνουν μόνο οι πάγοι στους παγετώνες. Προσαρμόστηκα, έκανα -όπως όλοι οι αθλητές- αλλαγές στον προγραμματισμό μου και πριν λίγο καιρό ξεκίνησα στη νέα σεζόν», λέει ο Αντωνίου στα Ευρυτανικά Νέα και παράλληλα δίνει το στίγμα για τη χρονιά που ξεκίνησε.

Η αγωνιστική περίοδος για τον 27χρονο ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 19-20/11, με τη συμμετοχή του σε αγώνα στην Αυστρία (Pass Thurn), ενταγμένο στο εθνικό πρωτάθλημα της χώρας. Είχε αξιόλογη εμφάνιση και κατέκτησε μια 25η θέση στο σλάλομ, ενώ τη Δευτέρα 21/11 έτρεξε στην Ιταλία (Solda/Sulden), όπου παρά την κόπωση από το ταξίδι αναδείχθηκε 20ος, «θέση ανέλπιστα καλή δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρισκόμουν», αναφέρει ο πρωταθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου.

Οι επόμενοι αγώνες όπου θα συμμετάσχει, πλην απροόπτου, ο Γιάννης Αντωνίου θα γίνουν στην Ιταλία, ενώ πρόκληση αποτελεί η παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο (στην τεχνική κατάβαση), όπου φιλοδοξεί να τερματίσει μέσα στην πρώτη 30άδα των σκιέρ και να πάρει το εισιτήριο για το World Cup, που αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της σεζόν 2022-’23. Τον Φεβρουάριο διεξάγεται στη Γαλλία (Μεριμπέλ) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα ο 27χρονος θα πάρει μέρος σε σειρά αγώνων ανά την Ευρώπη.

Ο Αντωνίου, μιλώντας στην εφημερίδα, αναδεικνύει και το πρόβλημα που απορρέει από την αύξηση των απαραίτητων εξόδων (για προπονήσεις, αγώνες, μετακινήσεις, διατροφή κ.α.) του, καθώς οι τιμές -και- στην Ευρώπη έχουν πάρει την ανιούσα. «Με βάση τα σημερινά δεδομένα, γνωρίζω πως δεν έχω χρήματα για να ολοκληρώσω τη σεζόν», λέει ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος, αποτυπώνοντας εύγλωττα την κατάσταση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ