2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στίβος / Η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο μετάλλιο στη Βουδαπέστη – Χάλκινη η ακούραστη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην

Με μια εξαιρετική κούρσα, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη χάρισε στην Ελλάδα το 1ο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Η Καρδιτσιώτισσα βαδίστρια, που έχει προετοιμαστεί και στο Καρπενήσι, συμμετείχε στον αγώνα των 35χλμ που ξεκίνησε στις 8πμ ώρα Ελλάδας (24/8). Ακολουθώντας εξαιρετική τακτική, η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρέθηκε από νωρίς στο γκρουπ των προπορευόμενων αθλητριών.

Με περίσσευμα σωματικών αντοχών και ψυχικών δυνάμεων, η 39χρονη Αντιγόνη πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 02:43:22 και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, πανηγυρίζοντας συγκινημένη, με την ελληνική σημαία στους ώμους…

Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας κατακτήσει και δύο χρυσά (20χλμ και 35χλμ βάδην) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου το 2022.

Το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες πήγε στην Ισπανίδα Μαρία Πέρεθ, η οποία τερμάτισε σε 2:38:40, ενώ τη 2η θέση κατέλαβε η Γκαρσία Λεόν από το Περού σε 2:40:52, με την Ελληνίδα αθλήτρια να κλείνει την τριάδα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ