28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το ετήσιο αντάμωμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου. Φαγοπότι και παραδοσιακό γλέντι με τους “Κυρατζήδες” (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου υποδέχθηκε το 2024 με εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, χορό, τραγούδι και λαχειοφόρο αγορά, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στο Hotel Spa Montana

από την έντυπη έκδοση

Στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Hotel Spa Montana πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (13/1), ο ετήσιος χορός και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, για πρώτη φορά υπό τον νέο πρόεδρο κ. Δημήτρη (Τάκη) Νικολαΐδη.

Λίγο μετά τις 21:30, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος ευλόγησε τη βασιλόπιτα και ευχήθηκε καλή χρονιά και επίτευξη των στόχων του Πολιτιστικού, τον οποίο χαρακτήρισε «στολίδι για την τοπική κοινωνία». Εξέφρασε, επίσης, ευχές για καλή θητεία στον νέο πρόεδρο και ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στους ανθρώπους του συλλόγου.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, κ. Αριστείδης Τασιός, ευχαρίστησε θερμά τον σύλλογο για την αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. «Να ξέρετε ότι σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε  και το 2024, θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας και ξέρω ότι μπορούμε να στηριζόμαστε σε αυτή. Να ξέρετε, επίσης, ότι θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε οτιδήποτε μας ζητήσετε. Νομίζω το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια: η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι φίλος σας και νομίζω ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας», σημείωσε ο κ. Τασιός. Στην εκδήλωση του Πολιτιστικού, το παρών έδωσαν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής και Δασικής Πολιτικής, κα Κατερίνα Καλαντζή, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καρπενησίου κ.κ. Βιβή Κόγια και Γιάννης Σκαρπής κ.α.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αναλαμβάνει τη σκυτάλη του Πολιτιστικού ο Τάκης Νικολαΐδης, γιατί είναι ιδρυτικό μέλος, με πολλά χρόνια προσφοράς στον σύλλογο, ένας άνθρωπος που δεν κοίταξε ποτέ το ατομικό συμφέρον, παρά μόνο το συλλογικό. Του ευχόμαστε καλή θητεία!», σημείωσε ο τέως πρόεδρος του σωματείου, κ. Ηλίας Τσώνης, δίνοντας το μικρόφωνο στον νέο πρόεδρο για έναν σύντομο χαιρετισμό. «Ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά λόγια. Από τη δική μου πλευρά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ απόψε μαζί μας, και θα σας ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά. Χρόνια πολλά σε όλους!», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Νικολαΐδη από τη θέση του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου.

Η όμορφη βραδιά συνεχίστηκε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα εφηβικά τμήματα του συλλόγου και λίγο αργότερα το γλέντι μεγάλωσε, με ανθρώπους όλων των ηλικιών να χορεύουν στους ήχους των -εξαιρετικών, κατά γενική ομολογία- «Κυρατζήδων». Πρόκειται για μια κομπανία που εστίασε, κυρίως, στη μουσική παράδοση της Πίνδου αλλά επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα, περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά της, πέραν της Ρούμελης, του Μοριά, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, τραγούδια και σκοπούς από τη Θράκη, τη Μακεδονία και τα νησιά. Μέσα από τον ήχο της στεριανής ζυγιάς, τα τραγούδια του παρελθόντος πήραν μορφή στο παρόν. Οι «Κυρατζήδες» είναι οι : Αχιλλέας Χαχάμης – τραγούδι, Δημήτρης Μπρέντας – κλαρίνο, Νίκος Σκαφίδας – βιολί, Νίκος Αγγελόπουλος – λαούτο και Αλέξης Νόνης – κρουστά.

Πλούσια δώρα επεφύλασσε, τέλος, η λαχειοφόρος αγορά που οργάνωσε ο Πολιτιστικός το βράδυ του Σαββάτου (13/1).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ